Σε δυο χρονια η καταργηση του υποθηκοφυλακειου των Σαπων

Η απάντηση του Γ. Σταθάκη σε αναφορά του Ι. Αχμέτ

Για την επόμενη τουλάχιστον διετία θα συνεχίσει τη λειτουργία του το άμισθο υποθηκοφυλακείο των Σαπών. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης σε σχετική αναφορά του βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμετ για το θέμα. Συγκεκριμένα ο κ. Σταθάκης σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η σταδιακή κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακείων θα προχωράει ανάλογα με την πρόοδο της κτηματογράφησης, την σταδιακή λειτουργία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των υπόλοιπων λειτουργικών παραμέτρων των σημερινών δομών» για να συμπληρώσει πως «σε ό,τι αφορά την Π.Ε. Ροδόπης το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει την δημιουργία Κτηματολογικού Γραφείου στην Κομοτηνή, ενώ το άμισθο υποθηκοφυλακείο Σαπών θα καταργηθεί σε βάθος διετίας, καθώς στόχος είναι η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση όλων των πολιτών».

Ιλχάν Αχμέτ «Επιζητούμε την κατ' εξαίρεση ίδρυση και λειτουργία ενός Κτηματολογικού Γραφείου στις Σάπες στα πρότυπα της απόφασης που ελήφθη για την Ορεστιάδα» 

Σχολιάζοντας την παραπάνω απάντηση σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Ιλχάν Αχμέτ τόνισε πως «για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η κοινοβουλευτική εργασία όταν είναι επίμονη και συστηματική μπορεί να αποβεί χρήσιμη για τον τόπο, έστω και αν οι μάχες δίνονται από την δύσκολη θέση των εδράνων της αντιπολίτευσης».

Παράλληλα έσπευσε να συμπληρώσει πως «ασφαλώς και θα επιζητούμε την κατ' εξαίρεση ίδρυση και λειτουργία ενός Κτηματολογικού Γραφείου στις Σάπες στα πρότυπα της απόφασης που ελήφθη για την Ορεστιάδα. Ένα αίτημα που σε βάθος διετίας θα μπορούσε να διεκδικηθεί και μέσα από μία διαφορετική διακυβέρνηση από την σημερινή. Μέχρι να συμβεί όμως αυτό, καταγράφουμε με ικανοποίηση το γεγονός ότι η ύπαρξη μιας διετίας τουλάχιστον συνέχισης λειτουργίας του άμισθου υποθυκοφυλακείου Σαπών, αποτελεί μία αισιόδοξη νότα και για την περιοχή αυτή αλλά και για τις μελλοντικές διεκδικήσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.