Σε διεθνη διασκεψη για την αναπτυξιακη στρατηγικη της ευρυτερης Θρακης

Σε διεθνή διάσκεψη με αντικείμενο την αναπτυξιακή στρατηγική της ευρύτερης περιοχής της Θράκης που διοργάνωσε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας, η Ένωση βουλγαρικών Δήμων «RAO TRAKYA», συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δικτύου Δήμων Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας «Πόλις» με επικεφαλής τον Πρόεδρο του φορέα, Δήμαρχο Βιστωνίδας κ. Βασίλη Τσολακίδη.

Η διάσκεψη, τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Γεώργι Παρβάνοφ, ο οποίος σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών της αναφέρθηκε στους νέους ορίζοντες που ανοίγουν για την περιοχή, τα μεγάλα έργα υποδομών αλλά κι οι κοινές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της αυτοδιοίκησης και των άλλων φορέων στις τρεις χώρες.

Εξήρε επίσης το σημαντικό ρόλο που επιτελούν τα Δίκτυα Δήμων των τριών χωρών στον τομέα της Διασυνοριακής Συνεργασίας και της εμπέδωσης κλίματος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών των χωρών αυτών.

Η παρουσία του κ. Παρβάνοφ στο συνέδριο υπογραμμίζει τη σημασία, που αποδίδει η Βουλγαρική πολιτεία στην αναπτυξιακή στρατηγική της Θράκης σαν «Γέφυρα φιλίας» ανάμεσα στις τρεις χώρες στα νέα γεωπολιτικά δεδομένα, το στίγμα των οποίων δίνουν η τεχνογνωσία και η εμπειρία της Ελλάδας ως μοναδική χώρα – μέλος της Ε.Ε. στα Βαλκάνια και η άμεση ευρωπαϊκή προοπτική της Βουλγαρίας.

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης, είχε ως σκοπό τη διερεύνηση των δυνατοτήτων πολυτομεακής ανάπτυξης της Θράκης, ως ενιαίο σύνολο, με σεβασμό στα σύνορα και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και κράτους κι ειδικότερα μέσα από την συνεργασία των ΟΤΑ, στο πλαίσιο του κοινοτικού κεκτημένου.

Σε τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Δικτύου “Πόλις” κ. Τσολακίδης, αναφέρθηκε στις εμπειρίες της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ελλάδας για την εξασφάλιση επενδύσεων και την υποστήριξη από ευρωπαϊκά κι άλλα προγράμματα για την ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου και στην συμβολή των Δικτύων Δήμων των τριών χωρών στην πολυτομεακή ανάπτυξη της Θράκης.

Ας σημειωθεί ότι στις εργασίες της διάσκεψης, συμμετείχαν Υπουργοί, βουλευτές της γειτονικής χώρας, καθώς επίσης Δήμαρχοι, διπλωμάτες και επιστήμονες από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.