Σε διεθνη απομονωση η Βρετανια λογω της μεταλλαξης του κορωνοιου

Πολλές χώρες διέκοψαν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο

Σε διεθνή απομόνωση μπαίνει η Βρετανία μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους του κορωνοϊού, το οποίο, όπως έχει γίνει γνωστό, μεταδίδεται 70% πιο γρήγορα.

Οι διαβουλεύσεις στην ΕΕ είναι συνεχείς. Το απόγευμα της Κυριακής (20/12) πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη συνεργατών του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με εκπροσώπους των κρατών-μελών για την αξιολόγηση της κατάστασης. Παράλληλα, η γερμανική προεδρία συγκάλεσε συνεδρίαση της επιτροπής του μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος της Δευτέρας (21/12).

Ουκ ολίγες χώρες ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια προσπάθεια να προλάβουν τις καταστάσεις, αφού είναι, προς το παρόν, άγνωστο ποιος είναι ο αντίκτυπος της μετάλλαξης του ιού. Να θυμίσουμε ότι στην Ελλάδα, από τις 6:00 της Δευτέρας (21/12) θα ισχύει 7ήμερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Γερμανία δεν έχει ανιχνεύσει το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίσθηκε στην Βρετανία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν στην γερμανική τηλεόραση ARD.

«Η μετάλλαξη δεν έχει ανιχνευθεί στην Γερμανία», δήλωσε ο Γενς Σπαν προσθέτοντας ότι όλες οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διακόπτονται από τα μεσάνυχτα. «Αλλά φυσικά λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ΄όψιν τις πληροφορίες από την Βρετανία», πρόσθεσε.

Η Γαλλία διακόπτει από τα μεσάνυχτα όλες τις μετακινήσεις ατόμων, «περιλαμβανομένων όσων συνδέονται με μεταφορά εμπορευμάτων μέσω της χερσαίας, της αεροπορικής και της θαλάσσιας οδού, προερχομένων από το Ηνωμένο Βασίλειο», λόγω της ανίχνευσης νέου στελέχους του κορονοϊού, σύμφωνα με τα αναφερόμενα από τις βρετανικές αρχές, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. «Μόνο η μετακίνηση μη συνοδευόμενων φορτίων θα είναι επιτρεπτή. Η απαγόρευση δεν αφορά μετακινήσεις ατόμων και φορτίων προς το Ηνωμένο Βασίλειο», διευκρινίσθηκε από την γαλλική κυβέρνηση.

Η Βουλγαρία διακόπτει από τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου την πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αποτραπεί η είσοδος του στελέχους του ιού στο οποίο αναφέρονται οι βρετανικές αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Αρχικά, το βουλγαρικό υπουργείο Υγείας είχε αποφασίσει να επιβάλει καραντίνα 10 ημερών στα άτομα που προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά έπειτα από σύσκεψη αποφασίσθηκε να διακοπούν οι πτήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.