Σε διακινηση μεταναστων παραπεμπουν τα ευρηματα στα δυο υποπτα βαν

Στο εσωτερικό τους εντοπίστηκαν κουβέρτες και συσκευασίες τροφίμων στην τουρκική

Περίπου δύο ώρες, από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι, διήρκησε ο εξονυχιστικός έλεγχος των ανδρών της Ασφάλειας Κομοτηνής στα δύο ύποπτα βαν, που έφεραν ολλανδικές πινακίδες και παρέμεναν σταθμευμένα εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες στο χώρο στάθμευσης μπροστά από το Μητροπολιτικό Μέγαρο. Οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» όλους τους χώρους των δύο οχημάτων, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήσιμα στοιχεία αναφορικά με την ταυτότητα των κατόχων τους και τους σκοπούς που εξυπηρετούσε η εδώ παρουσία τους.

Το γεγονός ότι στο εσωτερικό των οχημάτων εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων κουβέρτες και συσκευασίες από τρόφιμα με επιγραφές στην τουρκική γλώσσα, οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα οτι έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα για παράνομη μεταφορά μεταναστών. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι κάτοχοί τους ήταν έτοιμοι να τα ξαναχρησιμοποιήσουν. 

Μετά από την ολοκλήρωση των ελέγχων,  αφαιρέθηκαν οι πινακίδες και εκλήθη γερανός για την απομάκρυνση και κατάσχεση των δύο οχημάτων. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.