Σε απογνωση οι πωλητες βιομηχανικων προιοντων της λαικης στην Κομοτηνη

Ζητούν να τους αφήσουν να λειτουργήσουν τις μέρες των εορτών για να μπορέσουν να επιβιώσουν

Διαμαρτυρία με άδειους πάγκους πραγματοποίησαν στο χώρο που συνήθως δραστηριοποιούνται το Σάββατο

Να τους επιτραπεί να πουλήσουν τα προϊόντα τους, τονίζοντας πως έχουν φτάσει στο απροχώρητο, ζητούν οι πωλητές βιομηχανικών προϊόντων της Ροδόπης, που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία το πρωί του Σαββάτου στο χώρο που συνήθως δραστηριοποιούνται, στην Λαϊκή Αγορά Κομοτηνής.

Μερικά μέτρα μακριά, βρισκόταν σε εξέλιξη η λαϊκή αγορά με τα προϊόντα γης, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί, με μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όμως σε αυτούς δεν έχει επιτραπεί καμία πώληση, παρόλο που έχουμε μπει στην πιο «έντονη» εμπορικά περίοδο, λίγο πριν τις γιορτές, όταν και περίμεναν να δουλέψουν και να καλύψουν, αν μπορούν, κάποια «σπασμένα» της ιδιότυπης αυτής χρονιάς.

Για αυτό και σε ένδειξη διαμαρτυρίας έστησαν τους άδειους πάγκους τους, θέλοντας να δείξουν με αυτό τον τρόπο την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, και ζητώντας να εισακουστεί το αίτημα τους, να λειτουργήσουν ξανά, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τους ίδιους όρους που λειτουργούν οι συνάδερφοί τους λίγο πιο πέρα.

Να σημειωθεί πως στο χώρο υπήρχαν από νωρίς αρκετά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που παρέμειναν στο χώρο μέχρι να αποχωρήσουν οι πωλητές με τα οχήματά τους.

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι μικροπωλητές

Η κυβέρνηση, σημείωσε ο κ. Μεχμέτ Γιουξέλ, «εκτελεί» έγκλημα στον χώρο των μικροπωλητών των λαϊκών αγορών όλης της επικράτειας, όχι μόνο στη Ροδόπη, τονίζοντας πως πλέον όλοι τους είναι δέσμιοι αυτής της πολιτικής. «Εμείς τηρούμε όλα αυτά που ορίζει ο νόμος, και τις μάσκες και τις αποστάσεις, όμως αυτή τη στιγμή εκτελούν εν ψυχρώ τους μικροπωλητές. Αντί να πεθάνουμε από τον κορωνοϊό, θα πεθάνουμε από την πείνα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως πρέπει,  να ληφθούν κάποια μέτρα, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν, ειδικά αυτοί, που με την δουλειά που κάνουν ζουν από μέρα σε μέρα και δεν μπορούν να περιμένουν το αύριο. Και τούτο διότι σύμφωνα με τον κ. Μεχμέτ Γιουξέλ, πλέον ό,τι περίσσευμα υπήρχε, έχει εξαντληθεί, και πολλοί από τους πωλητές βρίσκονται στα όριά τους. Για αυτό και θα πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, γιατί διαφορετικά το κράτος θα τους ωθήσει να γίνουν εγκληματίες για να μπορέσουν να ζήσουν την οικογένειά τους, ή να προχωρήσουν σε απονενοημένα μέτρα.

Προειδοποιούν και για δυναμικότερες δράσεις

Στο μυαλό του, ανέφερε ο κ. Γιουξέλ, έχει ένα ερώτημα το τελευταίο διάστημα: «ο κορωνοϊός μυρίζει τους πάγκους, για να ξέρει να μην πάει στα λαχανικά και να έρθει στους δικούς μας;». Και αυτό γιατί ενώ μερικά μέτρα μακριά από το χώρο που γινόταν η διαμαρτυρία, οι υπόλοιποι πωλητές της λαϊκής, τηρώντας τα προβλεπόμενα  μέτρα, δούλευαν στους πάγκους τους κανονικά, ενώ αυτοί μπορούσαν μόνο να την κοιτούν.

Έτσι πρόεβησαν σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρίας για να υπενθυμίσουν πως είναι και αυτοί μέρος της λαϊκής, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως δεν θα ανεχτούν άλλο να παίζουν κάποιοι με το αύριο της οικογένειας και των παιδιών τους. «Φτάσαμε στα άκρα, και εφόσον έγινε αυτό, είμαστε έτοιμοι για όλα» ανέφερε ο κ. Γιουξέλ, προειδοποιώντας πως στην επόμενη λαϊκή αγορά, μπορεί να περάσουν ακόμα πιο πέρα, και να ανοίξουν τους πάγκους τους για να μπορέσουν να ζήσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.