Σε απεργιακο ξεσηκωμο καλει το ΠΑΜΕ Ροδοπης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημαρχείο Κομοτηνής πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημαρχείο της Κομοτηνής πραγματοποιήσαν το πρωί της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου μέλη του ΠΑΜΕ Ροδόπης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας κατά του νομοσχεδίου της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
 
Όπως τόνισε το μέλος του ΠΑΜΕ κ. Νίκος Βαργεμίδης, συμμετέχουν στην απεργία του δημοσίου, που γίνεται λόγω των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, και την αξιοποιούν προκειμένου να ενισχυθεί η αντίσταση και η αντίδραση των εργαζομένων στην αντεργατική λαίλαπα που ζούμε και θα ενταθεί με τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, τα οποία ουσιαστικά νομιμοποιούν την αναρχία που υπάρχει στους εργασιακούς χώρους, την υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών και πλήττουν σωρευτικά τους εργαζόμενους.
 
Παράλληλα αντιδρούν και στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα, που ψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, το οποίο εκτιμούν ότι ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα για απολύσεις στο δημόσιο, σε συνδυασμό με τον νόμο για την αξιολόγηση που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το επόμενο διάστημα. Και όλα αυτά σε μια περίοδο, που οι ελαστικές σχέσεις εργασίας εξαπλώνονται τόσο στον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών, σε μια περίοδο που όλοι υποφέρουν από τη βαριά φορολογία που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση.
 
«Η απεργιακή κινητοποίηση», σημείωσε, «είναι μέρος της προετοιμασίας ενόψει της πανελλαδικής απεργίας που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλους τους χώρους εργασίας έχουν καλέσει για τις 8 Δεκεμβρίου ώστε να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης και να μπουν μπροστά οι εργαζόμενοι με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.