Σε απελπισια οι κτηνοτροφοι μετα απο μια απογοητευτικη πασχαλινη περιοδο

Οι χαμηλές τιμές σε κρέας και γάλα δημιουργούν εκρηκτικό μίγμα και φέρνουν κινητοποιήσεις

Σε κινητοποιήσεις μετά την περίοδο του Πάσχα, αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση τους, φαίνεται να προσανατολίζονται οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης, μετά από μια απογοητευτική πασχαλινή περίοδο, κατά την οποία οι τιμές αγοράς των αμνοεριφίων κινήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
 
«Καταστρεφόμαστε έτσι που πάει το πράγμα, από τον ανταγωνισμό των τιμών και στο κρέας και το γάλα» σημείωσε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Κοσούτζης, ο οποίος τόνισε πως δεν είναι ικανοποιημένοι από την τιμή των 4,5 ευρώ το κιλό στην οποία κινήθηκαν τα αρνιά.
 
«4,5 ευρώ αρνί αν σφάξεις, προσπαθείς να κλείσεις με κλειδαριά το σπίτι σου και να πεινάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι πολύ τραγική για τους κτηνοτρόφους κάτι που επηρεάζει και όλη την υπόλοιπη κοινωνία.
 
Και αυτό γιατί όταν δεν μπορεί να δουλέψει ο πρωτογενής τομέας και ο κτηνοτρόφος, όλη η αλυσίδα της παραγωγής, που φτάνει μέχρι τον τελικό καταναλωτή, δεν μπορεί να λειτουργήσει.
 
Την ίδια ώρα παρόμοια κατάστας αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και με την τιμή του γάλακτος, όπως σημείωσε ο κ. Κοσούτζης.
 
Ο ίδιος εξέφρασε την βεβαιότητα πως μετά το Πάσχα θα έχουν κινητοποιήσεις, και είναι πολύ πιθανό ότι θα βγάλουν τα πρόβατα στην Εγνατία και την περιφέρεια, ώστε να γνωρίσουν και οι πολιτικοί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τι σημαίνει πρωτογενής τομέας και ιδιαίτερα κτηνοτροφία.
 
«Δεν υπάρχει μέρα και ώρα που σταματάμε, και το χειρότερο είναι ότι δεν μας βοηθά η πολιτεία, ιδιαίτερα στην ακριτική περιοχή στην οποία ζούμε» επισήμανε.
 
Το κακό, σημείωσε, τρίτωσε, γιατί το κρέας πωλείται σε πολύ χαμηλή τιμή, το γάλα επίσης, ενώ και οι κτηνοτρόφοι, από την παραγωγή των οποίων εξαρτάται όλη η χώρα για να κάνει Πάσχα, δεν θα κάνουν οι ίδιοι, και πολύ σύντομα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.