Σε αντικατασταση «φαγωμενων» τσιμεντοιστων και φωτιστικων σωματων θα προβει ο Δημος Κομοτηνης

Γ. Γκαράνης: «Έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας δίνει η δημοτική αρχή»

Σε διαδικασία προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο βρίσκεται το έργο «Αντικατάσταση φθαρμένων ιστών οδοφωτισμού και κοινόχρηστων χώρων Δήμου Κομοτηνής». Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ με ΦΠΑ και διαμορφώθηκε σε 360.905 ευρώ με ΦΠΑ, κατόπιν έκπτωσης 67,51%.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβατικές ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες σε δρόμους και πεζόδρομους ευθύνης του Δήμου Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, θα αντικατασταθούν τσιμεντοϊστοί οι οποίοι είναι επικίνδυνοι και σαθρωμένοι με νέους ιστούς και φωτιστικά σώματα εξοικονόμησης ενέργειας (led) αλλά και θα τοποθετηθούν εξαρχής ιστοί σε σημεία που δεν υπάρχουν, ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες που παρατηρούνται στο κάθε σημείο, κατόπιν αξιολόγησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Επιπροσθέτως θα γίνει αποκατάσταση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων στα σημεία των τομών. Το έργο θα υλοποιηθεί σε 24 σημεία, οδούς και πλατείες, στην Κομοτηνή καθώς επίσης στους οικισμούς Καρυδιάς και Νέας Καλλίστης. Συνολικά, θα αποξηλωθούν 225 τσιμεντοϊστοί και θα τοποθετηθούν 245 νέοι ιστοί με φωτιστικά σώματα led.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης δήλωσε σχετικά ότι «η δημοτική αρχή δίνει έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, ταυτόχρονα παρεμβαίνει σταδιακά σε σημεία της πόλης για να ενισχυθεί ο φωτισμός κατά συνέπεια το αίσθημα ασφάλειας και τόνισε πως θα αξιοποιήσει κάθε δυνατό πόρο στη συγκεκριμένη κατεύθυνση». Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι ο Δήμος Κομοτηνής πραγματοποιεί μελέτη καταγραφής του οδοφωτισμού στα διοικητικά όριά του με σκοπό να ενταχθεί σε πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας με την προοπτική σταδιακής αλλαγής όλων των φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά σώματα εξοικονόμησης ενέργειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.