Σε ανοδο η καλλιτεχνικη φωτογραφια

Το φωτογραφικό του έργο παρουσίασε ο Βασίλης Γεροντάκος, προσκεκλημένος της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής

Ένα σημαντικό σύγχρονο Έλληνα φωτογράφο φιλοξένησε το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής, τον κ. Βασίλη Γεροντάκο, ο οποίος παρουσίασε το φωτογραφικό του έργο, αλλά και μίλησε για την «Μεγάλη αφήγηση του Μοντερνισμού»
 
Ο κ. Γεροντάκος είναι ένας από τους καλύτερους φωτογράφους της χώρας αυτή τη στιγμή, και πολύ καλός δάσκαλος φωτογραφίας, σημείωσε η Πρόεδρος της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής κ. Ελένη Μαχαιρά, για αυτό και τον κάλεσαν στην πόλη μας στο πλαίσιο εξωστρέφειας της ομάδας και τη γνωριμία της με φωτογράφους ανά την Ελλάδα.
 
«Έχουμε αυτή τη στιγμή τη χαρά στην Ελλάδα να έχουμε πολύ καλούς φωτογράφους, που ασχολούνται με την καλλιτεχνική φωτογραφία και είναι μεγάλη τιμή για εμάς να τον έχουμε κοντά μας» τόνισε. 

Σε άνοδο η καλλιτεχνική φωτογραφία 

Τις σκέψεις του γύρω από τη φωτογραφία, γνωρίζοντας και από κοντά τα μέλη τη Φωτογραφικής Ομάδας με τους οποίους είχε σημαντική επαφή μέσω διαδικτύου το προηγούμενο διάστημα, εξέθεσε ο κ. Γεροντάκος, ελπίζοντας πως θα μπορέσει να τους μεταδώσει τις γνώσεις που έχει αποκομίσει όλο το προηγούμενο διάστημα.
 

Στην ομιλία του για την αφήγηση του Μοντερνισμού, μίλησε για τα καλλιτεχνικά ρεύματα του 20ου αιώνα που καθόρισαν την εξέλιξη της τέχνης όπως την γνωρίζουμε σήμερα με δημιουργούς που παρήγαγαν αριστουργήματα του 20ου αιώνα, συνδέοντάς τα με την φωτογραφία.
 
Σήμερα, που λόγω των σύγχρονων μέσων η φωτογραφία βρίσκεται παντού, είναι πάρα πολλοί που εκφράζονται μέσω της φωτογραφίας, με την καλλιτεχνική φωτογραφία να αποτελεί, όπως γινόταν και στο παρελθόν, μια μειοψηφία που παράγει κάτι διαφορετικό.
 
Όμως πλέον πολλοί είναι οι νέοι που ασχολούνται με την καλλιτεχνική φωτογραφία, κάτι που δεν υφίστατο παλαιότερα, και αυτό θεωρεί πως είναι πολύ θετικό και αναβιβάζει την όλη παιδεία για τη φωτογραφία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.