Σε αναμονη της κηρυξης των Δημων Ιασμου, Μαρωνειας Σαπων και Μυκης σε κατασταση εκτακτης αναγκης

Μετέφερε τις αγωνίες των αγροτών για τις αποζημιώσεις στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Χρ. Μέτιος

Το αίτημα των Δημάρχων των Δήμων Ιάσμου, Μαρωνείας Σαπών και Μύκης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προώθησε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Περιφέρεια ΑΜΘ, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο.
 
Το αίτημα αναμένεται να εγκριθεί άμεσα, και μπαίνει σε ισχύ από την ημέρα που έγιναν οι καταστροφές, δίνοντας τη δυνατότητα στους δήμους να κάνουν ταχύτερα εργασίες αποκατάστασης υποδομών και παρεμβάσεις εκεί που χρειάζεται.
 
Ο κ. Μέτιος είχε συνάντηση και με αγρότες, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που υπάρχουν διαχρονικά στο θέμα των αποζημιώσεων, γιατί γίνονται οι καταγραφές αλλά αργούν οι αποζημιώσεις, ενώ κάποιες ακόμα δεν έχουν προχωρήσει.
 

Ο ίδιος συνομίλησε με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, από τον οποίο ζήτησε να δουν πώς θα ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, ώστε να γίνεται πιο σύντομα η καταγραφή από τον ΕΛΓΑ, ειδικά όπου υπάρχει καταστροφή 100% στις καλλιέργειες, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να μπουν στις εκτάσεις και να κάνουν ότι χρειάζεται, και όχι ένα μήνα μετά, όταν θα είναι ίσως διαφορετικές οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ.
 
Επίσης οι αγρότες του μετέφεραν την ανάγκη να γίνονται γρήγορα οι αποζημιώσεις, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις καταγραφών προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί.
 
Όλα αυτά μετέφερε στον Υπουργό, και έλαβε την διαβεβαίωση πως θα μελετηθεί το θέμα για να βρεθεί λύση.
 
Ο κ. Μέτιος επανέλαβε την πρόθεση της Περιφέρειας να διαθέσει για ένα αριθμό ημερών υπαλλήλους της ΠΑΜΘ, για να συμβάλλουν στην καταγραφή των ζημιών, ώστε να προσδιοριστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια και γρηγορότερα προς όφελός τους, κάτι στο οποίο ο ΕΛΓΑ φαίνεται να είναι θετικός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.