Σε αλλες εποχες ταξιδεψε το κοινο της συναυλιας «Απεικονισεις»

Πρώτη φορά στην ιστορία του κύκλου μουσικής δωματίου το μουσικό όργανο όμποε

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία της μουσικής δωματίου με τίτλο «Απεικονίσεις», την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ).
 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Δημήτρης Σβυντρίδης, κατά τον πρόλογο της εκδήλωσης, τόνισε πως το ιδιαίτερο της εν λόγω συναυλίας έγκειται στο γεγονός ότι αποτελεί μια πρόταση διαλόγου ανάμεσα στη μουσική και τη ζωγραφική. Παράλληλα, σημείωσε πως υπήρξε η πρώτη φορά στην ιστορία του κύκλου μουσικής δωματίου που το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει όμποε.

Ο παρευρισκόμενος κόσμος, είχε την ευκαιρία να απολαύσει αυτό ακριβώς που υποσχέθηκαν οι διοργανωτές. Να αντιληφθεί δηλαδή πώς αποτύπωσαν τις ιδέες και την εποχή τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες οπτικά, σε πίνακες και γλυπτά, και πώς οι συνθέτες ηχητικά, σε μουσικά έργα. Πώς μπορούν να αναβιώσουν σήμερα, αισθήματα και βιώματα της Αναγέννησης, του Μπαρόκ, του Ροκοκό, του Ιμπρεσιονισμού και άλλων ρευμάτων με εικόνες και πώς με ήχους.
 

Ο Κωστής Χασιώτης, η Εύη Δελφινοπούλου, η Όλγα Ζέρβα, ο Δημοσθένης Φωτιάδης, ο Dmitry Gudimov και η Μαρία Χρίστοβα προσέφεραν ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα και  κατάφεραν να μεταφέρουν το κοινό σε διάφορες χρονικές περιόδους της ιστορίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.