Σε Αλεξανδρουπολη και Καβαλα η χρηματοδοτηση για τα Σχεδια Βιωσιμης Αστικης Αναπλασης

Εκτός φαίνεται να μένει η πρόταση για το ιστορικό κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα

Η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα φαίνεται να είναι οι πόλεις της Περιφέρειας ΑΜΘ που θα λάβουν την χρηματοδότηση 8 εκ. ευρώ έκαστη για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, σύμφωνα με τα προσωρινά τουλάχιστον αποτελέσματα της Επιτροπής Αξιολόγησης των Στρατηγικών Β.Α.Α. που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος την Παρασκευή. 

Το Σάββατο ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ήρθε πρώτος στην αξιολόγηση, με δεύτερο το Δήμο Καβάλας, ενώ οι υπόλοιποι δήμοι θα μείνουν εκτός, παρόλο που υπάρχει περίπτωση, μετά τους διαγωνισμούς, να ενταχθεί και ο τρίτος, κατά την αξιολόγηση, Δήμος, αν υπάρχει αρκετά μεγάλο υπόλοιπο μετά τις εκπτώσεις από τους διαγωνισμούς.
 
Παρόλα αυτά ο Δήμος Κομτοηνής φαίνεται να είναι εκτός της διαδικασίας, κυρίως, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, λόγω της πολύ χαμηλής βαθμολογίας στα λεγόμενα υποκειμενικά κριτήρια, τα οποία κατακρήμνισαν την υψηλή βαθμολογία που είχε πάρει στα αντικειμενικά κριτήρια.
 
Τα έργα βέβαια που είχαν ενταχθεί στην πρόταση, και περιλαμβάνουν την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κομοτηνής, θα γίνουν, όπως είχε αναφέρει παλιότερα και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, μέσα από το έτερο πρόγραμμα, την Δράση της «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης της Πολιτιστικής Διαδρομής της Εγνατίας Οδού».
 
Παρόλα αυτά υπάρχει η δυνατότητα για την υποβολή ένστασης στη διαδικασία μέσα σε χρονικό διάστημα 7 ημερών, με το Δήμο Κομοτηνής να φέρεται πως θα μελετήσει και τις υπόλοιπες προτάσεις ώστε να αποφασίσει αν θα καταθέσει ένσταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.