Σε 38 δυσπροσιτους οικισμους της Ροδοπης ταξιδευει η Κινητη Αστυνομικη Μοναδα

Στόλος 5 οχημάτων στους τρεις νομούς της Θράκης

Ο επιτυχημένος θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) επεκτάθηκε σε ολόκληρη τη Θράκη, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων. Στη μία Κινητή Αστυνομική Μονάδα, που επιχειρούσε έως σήμερα στον νομό Ξάνθης, προστέθηκαν επιπλέον 4 σε όλη την επικράτεια της Θράκης πριν από λίγες ημέρες. Ειδικότερα, με ένα επιπλέον όχημα ενισχύθηκε η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης, ενώ τα άλλα 3 εκτελούν δρομολόγια στις περιοχές αρμοδιότητας των αστυνομικών διευθύνσεων Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας. Με την επέκταση και ενίσχυση του θεσμού, επιχειρούν συνολικά 5 Κινητές Αστυνομικές Μονάδες και στους τρεις νομούς της Θράκης, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο τμήμα των απομακρυσμένων περιοχών της περιφέρειάς μας, με σκοπό την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων τους, σε καθημερινή βάση.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ενστόλων αστυνομικών- από τμήματα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας- και ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες. Η συγκρότηση και δραστηριοποίηση των ΚΑΜ αποτελεί ένα μοντέλο σύγχρονης εναλλακτικής αστυνόμευσης και διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων, μεσαίου επιπέδου, που χρήζουν άμεσης διαχείρισης ή επίλυσης, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει το κύριο έργο των Αστυνομικών Τμημάτων, ως παράπλευρη δράση της εμφανούς αστυνόμευσης.
 
Ο θεσμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας έχει ως αποστολή:
 
· την αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων, καθημερινού χαρακτήρα
· την καταγραφή και διεκπεραίωση ιδιαίτερων προβλημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησής του
· την άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες
· την ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας και την παροχή πληροφοριών, οδηγιών, συμβουλών κ.λπ. στους πολίτες
· τον εντοπισμό προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και των παραγόντων που τα προκαλούν
· την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων ή θεμάτων που τυγχάνουν αστυνομικής διερεύνησης
· τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στο πλαίσιο της ενιαίας και συνολικής  πολιτικής αστυνόμευσης, την οποία εφαρμόζουν οι σύγχρονες Ευρωπαϊκές Αστυνομίες.

Επίσημη παρουσίαση και αγιασμός των Μονάδων στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Το μεσημέρι της Τρίτης οι ως άνω 4 νέες Κινητές Αστυνομικές Μονάδες παρουσιάστηκαν επίσημα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Το «παρών» έδωσε σύσσωμη η τοπική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως επίσης και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση παρουσίασης, που περιλάμβανε και τον αγιασμό των οχημάτων από τον Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμονα, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Μενεξίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης, κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης, και οι ομόλογοί από τις γειτονικές αστυνομικές διευθύνσεις, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ. Γιώργος Παυλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, ο αντιδήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών, κ. Γιώργος Αντωνιάδης, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Ξάνθης, κ. Γιώργος Γκοδοσίδης και ο εκπρόσωπος του Μουφτή Κομοτηνής. Εκ μέρους των ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας παρέστησαν ο διοικητής της 21ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος κ. Κοσμάς Μόσχος, ο διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, κ. Γιώργος Καλαϊτζής, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, Επιπυραγός κ. Αθανάσιος Στράντζαλης, καθώς και πρόεδροι  και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων, αξιωματικοί, λοιπό πολιτικό και αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα 4 δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο νομό Ροδόπης


Όπως γνωστοποίησε στον χαιρετισμό του ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης, κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης, η τοπική διεύθυνση αστυνομίας έχει εκπονήσει 4 διαφορετικά δρομολόγια, που θα εκτελεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στα όρια του νομού. Σκοπός όπως εξήγησε είναι η μονάδα να επιχειρεί σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές του νομού, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες γενικής αστυνόμευσης στους συμπολίτες μας. Τα 4 δρομολόγια που θα εκτελεί είναι τα ακόλουθα:
 
Α΄ Δρομολόγιο: Δρύμη – Κάτω Δροσινή – Οργάνη – Σμιγάδα – Μυρτίσκη – Βυρσίνη – Δρανιά – Κύμη – Κάρδαμος – Σαρακινή.
 
Β΄ Δρομολόγιο: Κάμπος – Χαράδρα – Μικρός Κέχρος – Κέχρος –Χαμηλό – Άνω Καμπή – Κάτω Καμπή – Χλόη – Καλύβια – Βούρλα – Τσούκα – Κερασιά – Μοναστήρι. (δύο φορές την εβδομάδα)
 
Γ΄ Δρομολόγιο: Μοναχοί – Ιππικό – Τρίκορφο – Μελίταινα – Κρυστάλη – Πόα – Κερασιά.
 
Δ΄ Δρομολόγιο: Ιάμπολη – Πατερμά – Δαρμένη – Ραγάδα – Εσοχή –Πλαγιά – Στροφή – Νέδα – Αγιοχώρι – Ήπιο.
 

Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων «Χαιρόμαστε  που αυτή η εκδήλωση γίνεται στην ανοιχτή πια αστυνομική σχολή της πόλης μας»


Ο Σεβασμιώτατος, κ. Παντελεήμων, μετά από την τέλεση του αγιασμού ευχήθηκε εγκάρδια στα πληρώματα των Μονάδων ώστε να εκτελέσουν με επιτυχία το έργο τους και με την παρουσία τους στις δυσπρόσιτες περιοχές της περιφέρειάς μας να δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους. Δεν παρέλειψε δε να εκφράσει τη χαρά του για το γεγονός ότι η εκδήλωση της επίσης παρουσίασης των οχημάτων έγινε στην ανοιχτή πια αστυνομική σχολή της πόλης, «της οποίας η λειτουργία μας γέμισε και μας γεμίζει ιδιαίτερη χαρά», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Γιώργος Παυλίδης «Μετά από την αποψίλωση της ελληνικής υπαίθρου από σταθερές αστυνομικές δυνάμεις, ήταν αναγκαίο να βρεθεί μια εναλλακτική λύση»


Την επέκταση της εφαρμογής του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων χαιρέτησε και ο περιφερειάρχης, κ. Παυλίδης. «Μετά από την αποψίλωση της ελληνικής υπαίθρου από σταθερές αστυνομικές δυνάμεις, ήταν αναγκαίο να βρεθεί μια εναλλακτική λύση», τόνισε στον χαιρετισμό του. Μια τέτοια λύση ήταν η λειτουργία Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, κατά τον περιφερειάρχη, που όπως διέκρινε, εκτονώνει την κατάσταση και προσθέτει ασφάλεια στην περιοχή. Δεν παρέλειψε κλείνοντας να εξάρει το έργο, που επιτελούν οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή μας, παρά την υποστελέχωση που αναγνώρισε ότι υπάρχει στις υπηρεσίες.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.