Σχολη Βυζαντινης Μουσικης θα λειτουργησει η Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Τους χώρους του παραρτήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου παραχώρησε στη Μητρόπολη το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Την παραχώρηση χρήσεως των αιθουσών του Παραρτήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου στην Ι.Μ.Μαρωνείας και Κομοτηνής, για τη λειτουργία Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, απόφάσισε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Το Συμβούλιο έκανε αποδεκτό το αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, για παραχώρηση της χρήσεως των αιθουσών του Παραρτήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου, σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου και τις ημέρες Δευτέρα και Πέμπτη από 18.00 έως 22.00 μ. μ., και έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, με σκοπό την διδασκαλία μαθημάτων βυζαντινής μουσικής.
 
Το συμβούλιο έλαβε την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη ότι η διδασκαλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο διδασκαλίας του μαθήματος της μουσικής και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
 
Τα μαθήματα θα είναι δωρεάν και θα απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες χωρίς οικονομικοκοινωνικά κριτήρια, ενώ η παραχώρηση θα γίνει με τη  δέσμευση από  μέρους  της σχολής  της Ιεράς Μητροπόλεως να παραδίδει τους χώρους στην αρχική τους κατάσταση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη καθαριότητας τους καθώς και αποκατάσταση κάθε φθοράς ή ζημίας και τη συμμετοχή της στα λειτουργικά έξοδα του κτιρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.