Σχετικα μικρη η προσελευση των νεοεισαχθεντων

Από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι εγγραφές των φοιτητών που εισήχθησαν φέτος στα Πανεπιστήμια της χώρας, ενώ η προθεσμία της εγγραφής είναι έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Από τις 9:30 το πρωί έως και τις 13:30 το μεσημέρι μπορούν οι φοιτητές να κάνουν την εγγραφή τους σε σχολές του Δ.Π.Θ. όπου πέρασαν.

Σχετικά μικρή ήταν η προσέλευση των φοιτητών στις γραμματείες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης τις δύο πρώτες μέρες της εγγραφής. Εξάλλου, το μεγαλύτερο κύμα των νεοεισαχθέντων αναμένεται από βδομάδα και από τις αρχές του Οκτώβρη με την έναρξη των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τους προϊσταμένους των γραμματειών.

Περίπου στα 333 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των πρωτοετών φοιτητών που εγγράφηκαν μέχρι χθες σε τμήματα του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή.


ιδικότερα, ο αριθμός των πρωτοετών ανά σχολή διαμορφώνεται ως εξής:

•Νομική Σχολή – 70 άτομα

•ΤΕΦΑΑ – 100 άτομα

•Ιστορίας-Εθνολογίας – 30 άτομα

•Ελληνικής Φιλολογίας – 36 άτομα

•Κοινωνικής Διοίκησης – 35 άτομα

•Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης – 37 άτομα και

•Γλώσσας, Πολιτισμού και Φιλολογίας Παρευξεινίων Χωρών – 25 άτομα

Όπως φαίνεται από τον αριθμό των πρωτοετών που γράφηκαν μέχρι χθες σε σχολές που πέρασαν, την πρωτιά έχει το ΤΕΦΑΑ (100) και ακολουθούν η Νομική Σχολή (70) και με μια μικρή διαφορά το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας (36), Κοινωνικής Διοίκησης (35), Ιστορίας-Εθνολογίας (30) και το Τμήμα Γλώσσας, Πολιτισμού και Φιλολογίας Παρευξεινίων Χωρών (25).

Για μικρή προσέλευση των πρωτοετών που πέρασαν στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ. κάνει λόγο σε επικοινωνία της με τον ΠτΘ η προϊσταμένη του Τμήματος Νομικής κ. Καίτη Μαρκοβίτση-Χατζησιδέρη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της οποίας ο βασικός αριθμός των νεοεισαχθέντων θα παρουσιαστεί για εγγραφή από βδομάδα, αλλά και από τις αρχές του Οκτώβρη όταν θα ξεκινήσουν και τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο. «Είναι μικρή η προσέλευση των πρωτοετών μέχρι στιγμής. Έχουν γραφτεί 70 άτομα, αλλά περιμένουμε το μεγαλύτερο κύμα από βδομάδα και από τις αρχές Οκτώβρη διότι οι περισσότεροι νεοεισαχθέντες ίσως να έρθουν την περίοδο της έναρξης των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο».

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι εγγραφές γίνονται κατόπιν αυτοπρόσωπης προσέλευσης των εισαχθέντων, ενώ έχουν την δυνατότητα εγγραφής και μέσω εξουσιοδότησης.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.