Σαν σημερα: Ο ΓΑΣ Κομοτηνη αντιμετωπισε τον Αρη του Νικου Γκαλη

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω και θυμόμαστε την πιο ιστορική αναμέτρηση του ΓΑΣ Κομοτηνή

Ήταν 19 Μαρτίου του 1986 και για την Γ’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ο ΓΑΣ Κομοτηνή αντιμετώπιζε τον Άρη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, που πλέον έχει μετονομαστεί σε Nick Gallis Home.

Ο Άρης βρισκόταν τότε στην απαρχή της «αυτοκρατορίας» του έχοντας την προηγούμενη χρονιά κατακτήσει το πρώτο του νταμπλ και έχοντας φτάσει μέχρι και τους 4 του Κυπέλλου Κόρατς, όπου και αποκλείστηκε από την μετέπειτα φιναλίστ Βαρέζε, έχοντας τον Νίκο Γκάλη στην εξέδρα με σπασμένο χέρι.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή βρισκόταν τότε επικεφαλής του Β’ Ομίλου του Βορρά του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Τελικά στο τέλος η ομάδα της Θράκης δεν κατάφερε να τερματίσει πρώτη (πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΠΑΟΔ) πήρε όμως την άνοδο για την Α2, όπου και έμεινε επί 10 συνεχόμενα χρόνια (ρεκόρ παραμονής), γράφοντας ιστορία με την έδρα-φόβητρο που είχε.

Ο Άρης δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει το παιχνίδι και το τελικό 135-45 μαρτυρά την διαφορά δυναμικότητας τον δύο ομάδων. Μάλιστα οι εφημερίδες της εποχής μιλούσαν για μία «καλή προπόνηση» των κίτρινων της Θεσσαλονίκης, ενώ αναφέρουν ότι αν ο προπονητής του Άρη Γιάννης Ιωαννίδης δεν έκανε πειράματα, το σκορ θα ήταν… αστρονομικό.

Πάντως, όπως και να έχει αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ΓΑΣ Κομοτηνή το ότι αγωνίστηκε απέναντι στον μεγάλο Άρη της εποχής και απέναντι σε παίκτες όπως ο Γκάλης και ο Γιαννάκης.

Τα πεντάλεπτα: 22-5, 43-7, 52-13, 65-21 (ημίχρονο), 88-25, 97-34, 110-38, 135-45 (τελικό αποτέλεσμα). Διαιτητές: Μπαγλάνης – Ταρσινός.

ΆΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: (Ιωαννίδης) Γκάλης 21, Ρωμανίδης 21, Φιλίππου 11, Γιάννακης 8, Σταμάτης 16, Μαντόπουλος 7, Τσιτάκης 6, Παπαγεωργίου 21, Δοξάκης 15 Λυπιρίδης 8.

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ: (Ταξιλδάρης) Οικονομίδης 11, Βακιρτζής 4, Γεωργιάδης 9, Μαρκολέφας, Λεμονίδης 9, Γεωργίου 6, Μαλάτος 2, Αθανασίου 4, Λιβάνης.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.