Σαν να μην περασε μια μερα στον δρομο Ιμερου – Ξυλαγανης

Τέσσερις μήνες μετά την καθίζηση ο δρόμος παραμένει στην ίδια κατάσταση

Στις 17 Δεκεμβρίου του 2017, η Ροδόπη επλήγη για ακόμα μία φορά από ισχυρή κακοκαιρία. Κακοκαιρία η οποία άφησε πίσω της ισχυρές καταστροφές, χαρακτηριστικότερο των οποίων η καθίζηση στο δρόμο Ξυλαγανής – Ιμέρου, όπου στην κυριολεξία το οδόστρωμα υποχώρησε σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων οδηγών από το σημείο για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.
 
Τέσσερις μήνες μετά και κυρίως τέσσερις μήνες μηδενικής παρέμβασης από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων, με έκπληξη αντικρίσαμε διερχόμενοι από το σημείο, πώς ουδεμία εργασία αποκατάστασης έχει γίνει  με αποτέλεσμα το κομμάτι του δρόμου που αρχικά είχε υπαναχωρήσει να έχει μεγαλώσει ακόμα περισσότερο λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τους μήνες που ακολούθησαν.
 

Η υποχώρηση των επιχωματώσεων του δρόμου αλλά και οι περαιτέρω επιβαρύνσεις στον υφιστάμενο δρόμο είναι εμφανέστατοι δια γυμνού οφθαλμού, γεγονός που δεν μπορούμε με τόση ευκολία να υποστηρίξουμε και για τα  προειδοποιητικά εμπόδια που έχουν τοποθετηθεί στο σημείο, που προφανώς για την απαιτούμενη ποικιλία, μεταξύ αυτών βρίσκεται ένα μπιτόνι και ένα τούβλο.
 
Μήπως να κινηθεί λίγο γρηγορότερα ο κρατικός μηχανισμός διότι το καλοκαίρι πλησιάζει και οι επισκέψεις προς την παραλιακή ζώνη της περιοχής, πέραν των μόνιμων κατοίκων που χρησιμοποιούν τον εν λόγω δρόμο καθημερινά, αναμένεται να αυξηθούν; Μία λωρίδα κυκλοφορίας, δίχως μάλιστα επαρκή σήμανση στο εν λόγω σημείο καθίσταται έως και επικίνδυνη, μήπως να προλάβουμε τυχόν χειρότερα; Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.