Σ. Σακελλιων: «Η Ν.Δ. εξαπατησε τους συνταξιουχους στο θεμα των αναδρομικων»

Κριτική από τον Συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Στο θέμα των αναδρομικών αναφέρεται σε γραπτή του δήλωση ο Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων κάνοντας λόγο για εξαπάτηση εκ μέρους της Κυβέρνησης.

«Με τρόπο παράνομο και αντισυνταγματικό η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξαπάτησε τους συνταξιούχους όσον αφορά στο θέμα των αναδρομικών» επισημαίνει συγκεκριμένα ο κ. Σακελλίων για να σταθεί σε τέσσερα σημεία των κυβερνητικών χειρισμών προκειμένου να αιτιολογήσει τη θέση του. Κατά τον Συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης η κυβέρνηση

1) Στέρησε από τα αναδρομικά αυτούς που τα είχαν περισσότερη ανάγκη. Τους χαμηλοσυνταξιούχους μέχρι 1.000 ευρώ.
2) Δεν περιέλαβε παράνομα στα αναδρομικά τις περικοπές από τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, από το επίδομα άδειας και τις επικουρικές.
3) Παράνομα και αντισυνταγματικά αποκλείει το δικαίωμα της προσφυγής αν ο συνταξιούχος δεχθεί τα πετσοκομμένα αναδρομικά.
4) Αυθαίρετα, παράνομα και αντισυνταγματικά ορίζει την 8η Οκτωβρίου 2020 ως την τελευταία μέρα δικαστικής διεκδίκησης αναδρομικών. Έτσι ο συνταξιούχος που ενδεχομένως προσέφυγε μετά την ημερομηνία αυτή θα μείνει με άδεια χέρια.

«Η κυβέρνηση επέλεξε παράνομα και αντισυνταγματικά να παρακρατήσει χρήματα των ίδιων των συνταξιούχων. Επέλεξε πάλι παράνομα και αντισυνταγματικά να κλείσει νομοθετικά κάθε οδό διεκδίκησης. Η εξαπάτηση ολοκληρώθηκε και οι κ.κ. Μητσοτάκης Βρούτσης μπορούν να αποθεώνονται από τα “πέτσινα Μέσα”. Η οργή όμως των εξαπατημένων συνταξιούχων θα εκφραστεί. Και τότε τα “πέτσινα Μέσα” θα είναι ανήμπορα να τους σώσουν» τονίζει κλείνοντας τη γραπτή του δήλωση ο κ. Σακελλίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.