Σ. Πετσας: Στις 27 Απριλιου ανοιγουν υποθηκοφυλακεια και δικαστηρια

«Η σταδιακή άρση των μέτρων θα γίνει από ομάδες που διατρέχουν λιγότερο κίνδυνο», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και δήλωσε ότι στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία και τα δικαστήρια.

«Πηγαίνουμε καλύτερα από άλλες χώρες σύμφωνα με την καμπύλη της πανδημίας», τόνισε ο κ. Πέτσας Ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, «η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που έχουν λιγότερο κίνδυνο» ανέφερε ο κ. Πέτσας, αλλά και από «οικονομικές δραστηριότητες με μικρότερο συνωστισμό», δηλαδή από το λιανεμπόριο, καθώς «έχουμε χρέος να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους», αλλά και πολίτες με χρόνια νοσήματα
.
Με αυτά τα δεδομένα, «συμβολικά από τη Δικαιοσύνη» θα εκκινήσει η επαναφορά στην κανονικότητα, ενώ για την ελαχιστοποίηση φαινομένων συνωστισμού θα υπάρξουν προσομοιώσεις. «Το σχέδιο σταδιακής μετάβασης θα περιλαμβάνει και κάποια στοιχεία νέας κανονικότητας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εντάσσοντας σε αυτά τις αποστάσεις και την έλλειψη χειραψιών και κοντινών επαφών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.