Σ. Πετσας: Μονο για φορτηγα παραμενει ανοιχτη η Νυμφαια

Τρείς πύλες εισόδου μόνο ανοιχτές για διελεύσεις-rapid test σε όλους όσους εισέρχονται στη χώρα

Αυστηροποιούνται τα μέτρα εισόδου από τις χερσαίες πύλες ένεκα της επέλασης της πανδημίας στη χώρα και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα.

Τα μέτρα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτρος ο οποίος επεσήμανε ότι από αύριο, στις 06.00 το πρωί κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής. Στα βόρεια σύνορά θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιπλέον ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι, «όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους φυσικά με βάση το PLF που θα έχει υποβληθεί».

Ακόμη, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων. Ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών όσο και στους χώρους εργασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.