Ροδοπη: Συνεχιζεται η αναστολη των δια ζωσης μαθηματων σε εκπαιδευτικες δομες

ΕΕΕΚ, 1ο ΓΕΛ, ΔΙΕΚ, Δ΄ και Ε΄ Βρεφονηπιακός προστέθηκαν στη λίστα

Μακραίνει η λίστα των σχολείων της Ροδόπης (ολικά ή εν μέρει) που μπαίνουν σε αναστολή λειτουργίας των δια ζώσης μαθημάτων λόγω του εντοπισμού κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο αριθμός τους σύμφωνα με την σχετική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, ανέρχεται πλέον σε επτά σχολεία καθώς την Κυριακή προστέθηκαν το ΕΕΕΕΚ και το 1ο ΓΕΛ, που αναστέλλουν τα διά ζώσης μαθήματα μέχρι τις 3 Νοεμβρίου και 5 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Θετικό ασυμπτωματικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε και σε σπουδαστή/στρια του ΔΙΕΚ Κομοτηνής, όπως έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης η διεύθυνση της εκπαιδευτικής δομής, και έτσι πλέον τα μαθήματα θα διεξάγονται με τη μέθοδο της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ στους χώρους της δομής διενεργήθηκε ήδη χθες απολύμανση.

Επίσης λόγω Covid-19 ο δήμος Κομοτηνής αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 30 Οκτωβρίου σε δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ο λόγος για το Δ και τον Ε Βρεφονηπιακό Σταθμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που καταγράφεται στην περιοχή επιβεβαιώνεται και από τα διψήφια κρούσματα που ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό πως από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή καταγράφονται 64 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.