Ροδοπη: Προς δημοπρατηση δυο γεφυρες σε ιρλανδικες διαβασεις

Έργα που υπόσχονται ακίνδυνη διέλευση από ποτάμια και χειμμάρους

Τη δημοπράτηση έργων, που θα εκτελεστούν κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου των περιφερειακών ενοτήτων Ροδόπης και Δράμας, προαναγγέλλει η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για 7 έργα, ορισμένα εκ των οποίων αποτελούσαν προβλήματα δεκαετιών, και καθιστούσαν επικίνδυνη τη διέλευση των οχημάτων.
 
Ειδικότερα, όσον αφορά την περιφερειακή ενότητα Ροδόπης η βαρύτητα της περιφερειακής αρχής δόθηκε στην κατασκευή γεφυρών σε σημεία, όπου υπάρχουν υφίστανται και λειτουργούν ιρλανδικές διαβάσεις. Τα δύο έργα, που προωθούνται προς αυτήν την κατεύθυνση και για τη δημοπράτησή τους έχει ήδη αποφασίσει σχετικά η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, είναι η «Κατασκευή έργων διέλευσης χειμάρρου Μακροποτάμου», προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ περίπου και η «Κατασκευή έργων διέλευσης χειμάρρου Τρελοχειμάρρου», συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Πρόκειται για 2 από τις 5 ιρλανδικές διαβάσεις, που επιβαρύνουν την ευρύτερη περιοχή του δήμου Αρριανών και ελλοχεύουν πολλαπλούς κινδύνους κατά την κυκλοφορία. Σε εύθετο χρόνο, θα ακολουθήσει η γέφυρα του Λίσσου και τα 2 αντίστοιχα υπολειπόμενα έργα, ώστε η διέλευση στα επίμαχα σημεία να καταστεί ακίνδυνη. 

Τα προς δημοπράτηση έργα και παρεμβάσεις στην περιφερειακή ενότητα Δράμας

Στην περιφερειακή ενότητα Δράμας θα δημοπρατηθούν, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή, τα κάτωθι 5 έργα και παρεμβάσεις:
 
• «Βελτίωση –ασφαλτόστρωση Ε.Ο Δράμας-Καβάλας από ανατολικό κόμβο περιφερειακού έως όρια νομών Καβάλας-Δράμας κατά τμήματα», συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ,
• «Βελτίωση-ασφαλτόστρωση Ε.Ο 57 Δράμας-Κ.Νευροκοπίου από ΧΘ 25+500 (πλησίον διασταύρωσης Βόλακα) μέχρι διασταύρωση Οχυρού κατά τμήματα», συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ,
• «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου Κ. Νευροκοπίου», συνολικού προϋπολογισμού 499.999, 99 ευρώ
• «Καθαρισμός και συντήρηση καταβοθρών Δήμου Ν.Νευροκοπίου», συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ
•«Συντήρηση μηχανολογικού εξοπλισμού τελωνείου και σήραγγας Εξοχής», συνολικού προϋπολογισμού 23.000 ευρώ.
 
Τα παραπάνω έργα, θα υλοποιηθούν με πιστώσεις της ΣΑΕΠ 531.
 
«Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, παρακολουθούμε από κοντά και δίνουμε λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας», τόνισε σε σχετική δήλωσή του ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Γιώργος Παυλίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.