Ροδοπη: Φορεις καλουν βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ευθύνη για την πραγματοποίηση διαλόγου ανήκει πλέον στους ίδιους»

Δελτίο τύπου, με το οποίο αξιολογούν ως απαξιωτική τη στάση των βουλευτών Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ στις έως τώρα προσκλήσεις τους για διάλογο, εξέδωσαν χθες οι εκπρόσωποι των φορέων του νομού Ροδόπης, που έχουν δημιουργήσει ενιαίο μέτωπο ενάντια στο προωθούμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Στην πρόσκληση για διάλογο επ’ αυτού, την οποία οι φορείς απηύθυναν προς τους τρεις βουλευτές του νομού Ροδόπης, ανταποκρίθηκε το περασμένο Σάββατο μόνο ο βουλευτής με το Ποτάμι, κ. Ιλχάν Αχμέτ. Αντίθετα οι κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, επέδειξαν «στάση απαξίωσης των θεσμικών φορέων του τόπου μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ακόλουθο δελτίο τύπου. Με τη δημόσια αυτή παρέμβασή τους οι εκπρόσωποι των 16 φορέων, που υπογράφουν το κείμενο, ρίχνουν πλέον το «μπαλάκι» στους ίδιους τους βουλευτές, διαμηνύοντας ότι «η ευθύνη για την πραγματοποίηση του ζητούμενου διαλόγου ανήκει πλέον στους ίδιους».
 
Αναλυτικά το περιεχόμενο του δελτίου τύπου έχει ως εξής:
 
«Ως εκπρόσωποι των παραγωγικών, επιστημονικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών Φορέων του Ν. Ροδόπης, μετά και την παλλαϊκή συμμετοχή της κοινωνίας του τόπου μας στη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 4 Φλεβάρη και σε συνέχεια των πρωτοβουλιών μας ως ενιαίο μέτωπο όλων των Φορέων του Νομού Ροδόπης για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, απευθύναμε πρόσκληση στους Βουλευτές του Νομού μας, σε διάλογο επί του ανωτέρω Νομοσχεδίου  για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, προκειμένου αφενός να αναδείξουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις του σε κάθε κοινωνική ομάδα και αφετέρου να ακούσουμε τις θέσεις των Βουλευτών επί του νομοσχεδίου.
 
Στην εν λόγω συνάντηση προσήλθε ο Βουλευτής, κ. Ιλχάν Αχμέτ, δυστυχώς όμως οι Βουλευτές κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, παραλείποντας ακόμη και να μας ειδοποιήσουν σχετικώς.
 
Το ύψιστης σημασίας για τη Χώρα μας ζήτημα του ασφαλιστικού, αφορά στο σύνολο της κοινωνίας και απαιτεί τη μέγιστη συμμετοχή όλων των θεσμικών εκπροσώπων στο τραπέζι του διαλόγου.
 
Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι η στάση απαξίωσης των θεσμικών φορέων του τόπου μας δεν είναι η δέουσα, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή προέρχεται από το ύψιστο για τη δημοκρατία μας αξίωμα, δηλαδή αυτό του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου.
 
Καλούμε λοιπόν τους ανωτέρω Βουλευτές να αναθεωρήσουν τη στάση τους και με γνώμονα το συμφέρον του Ελληνικού Λαού (και όχι τυχόν πολιτικές σκοπιμότητες) να ανταποκριθούν στην αυτονόητη υποχρέωσή τους απέναντι στους πολίτες που εκπροσωπούν. Συνεπώς η ευθύνη για την πραγματοποίηση του ζητούμενου διαλόγου ανήκει πλέον στους ίδιους.
 
Τέλος, όσον αφορά στον κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα καταψηφίσει το άδικο, φοροεισπρακτικό και αντιαναπτυξιακό σχέδιο του Ασφαλιστικού, ενώ παράλληλα θα πιέσει μέσω του κόμματός του για την απόσυρσή του και την από μηδενικής βάσης έναρξη διαλόγου με το σύνολο των φορέων της Χώρας, ώστε να βρεθεί δίκαιη, συναινετική και βιώσιμη λύση».   
 
Το παραπάνω κείμενο υπογράφουν οι εκπρόσωποι των: 1) ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, 2)Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, 3)Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, 4) Τεχνικό Επιμελητήριο Θράκης, 5) Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, 6) Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης, 7)Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, 8)Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, 9)Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης, 10)Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης, 11) Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Θράκης, 12) Συνταξιούχοι δημοσίου τομέα Ροδόπης, 13) Συνταξιούχοι ιδιωτικού τομέα Ροδόπης, 14) Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών-Τμήμα Θράκης, 15) Οδοντιατρικός Σύλλογος Ροδόπης και 16)Σύλλογος Λογιστών Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.