Ροδοπη: Αεροψεκασμοι για τα κουνουπια το Σαββατο και την Κυριακη

Οι περιοχές που θα γίνουν οι ψεκασμοί

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που διενεργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, θα διενεργηθεί αεροψεκασμός προνυμφοκτονίας το Σάββατο 14 Ιουλίου  2018.
 
Ο αεροψεκασμός θα διενεργηθεί στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον των περιοχών Διαλαμπής, Κοπτερού, Σάλπης, Φαναρίου, Μέσης, Ισμαρίδος-Ιμέρου και θα διαρκέσει από τις 6.00 το πρωί ως τις 3.00 το μεσημέρι.
 
Επίσης  θα διενεργηθεί αεροψεκασμός ακμαιοκτονίας με ULV εφαρμογή για καταπολέμηση των κουνουπιών το Σάββατο 14-7-2018 και την Κυριακή 15-7-2018  στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον περιοχών της Π.Ε. Ροδόπης, μετά την δύση του ηλίου και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις 2 ώρες.
 
Η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης παρακαλεί να μην κυκλοφορούν στο φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού, για λόγους καθαρά προληπτικούς.
 
Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
 
Η εφαρμογή θα γίνει με ευθύνη του ανάδοχου φορέα και τη χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό με εγκεκριμένα για το σκοπό σκευάσματα που ορίζονται από τη νομοθεσία.
 
Κατά τη διάρκεια του αεροψεκασμού θα υπάρχει συνεχής επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ο αεροψεκασμός θα γίνει εντός των επομένων ημερών.
 
Για διευκρινήσεις και πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης: τηλ. 2531354141, 2531354107, 2531354106

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.