Ροδοπη: 3μηνη παραταση ζητουν 70 εργαζομενοι στην κοινωφελη εργασια

Η μετατροπή του προγράμματος σε 8μηνο θα τους επιτρέψει να λάβουν επίδομα ανεργίας

Τη συμπόρευσή τους με τις επιτροπές εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας ανά την Ελλάδα, για τη διεκδίκηση της χορήγησης παράτασης 3 μηνών στην υλοποίηση των τρεχόντων προγραμμάτων, δηλώνουν με ανακοίνωσή τους οι 70 απασχολούμενοι σε υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η παράταση θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να λάβουν επίδομα ανεργίας μετά τη λήξη του προγράμματος, πράγμα που δε θα ισχύσει αν ο χρόνος της εργασίας τους είναι 5μηνης διάρκειας. Καταλήγοντας, η επιτροπή των εργαζομένων προμηνύει κινητοποιήσεις και κλιμάκωση του αγώνα την 3μηνη παράταση του προγράμματος.
 
Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:
 
«Οι εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που απασχολούμαστε στην Έδρα της ΠΑΜΘ και στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης (70 απασχολούμενοι), σε συνεργασία με τις επιτροπές των εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας πανελλαδικώς, διεκδικούμε την παράταση του προγράμματός μας από πέντε σε οκτώ μήνες. 
 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας, διότι οι απασχολούμενοι στα προγράμματα είμαστε κυρίως μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως μακροχρόνια άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών κλπ, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, χωρίς άλλους πόρους. Η παράταση του προγράμματος κατά 3 μήνες θα δώσει την δυνατότητα στους απασχολούμενους να λάβουμε επίδομα ανεργίας, καθώς με την 5μηνη απασχόληση το δικαίωμα αυτό δεν υφίσταται.
 
Οι απασχολούμενοι στο πρόγραμμα παρέχουμε εργασία με συνέπεια και υπευθυνότητα σε κενές θέσεις μονίμου προσωπικού και συμβάλουμε απρόσκοπτα στην εύρυθμη και καλή λειτουργία των υπηρεσιών και στην άριστη εξυπηρέτηση των πολιτών.
 
Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τουλάχιστον την 3μηνη παράταση του προγράμματός μας, με κινητοποιήσεις και περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.