ΡΟΔΟΠΗ ΄87: Μια “νεα” ομαδα ικανη ακομη και για την ανοδο

Βίκυ Περιβολοπούλου, προπονήτρια της ομάδας «Φέτος θέλουμε να ανεβούμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω από τις προηγούμενες χρονιές»

Την Κυριακή ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος γυναικών της Β΄εθνικής η ομάδα της Ροδόπης ΄87. Με οδηγό την περσινή καταπληκτική πορεία που έφερε την εκπρόσωπο της Ροδόπης στο γυναικείο ποδόσφαιρο στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, δύο βαθμούς πίσω από τον Βόλο και τέσσερις πίσω από την πρωταθλήτρια Λάρισα, όλοι στην ομάδα ευελπιστούν πως και φέτος η χρονιά θα είναι ανάλογη με αυτήν που πέρασε και ίσως πετύχουν και το κάτι παραπάνω αν αναλογιστεί κανείς ότι φέτος ανεβαίνουν στην Α΄κατηγορία οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου.
 
Φέτος έχει συσταθεί μια νέα ομάδα με πολύ ταλέντο που έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει παρόλες τις δυσκολίες λόγω των πολλών ομάδων, της μεγάλης γεωγραφικής απόστασης και κυρίως της ανύπαρκτης οικονομικής βοήθειας από την ομοσπονδία και την πολιτεία.
 
Ο Παρατηρητής της Θράκης σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα για τη μοναδική γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα που αντιπροσωπεύει επάξια τον νομό Ροδόπης, στο οποίο μιλάει για τους στόχους της νέας χρονιάς η προπονήτρια της ομάδας κ. Βίκυ Περιβολοπούλου. 

Το βάρος στις ακαδημίες και στην προώθηση νέων κοριτσιών 

Η Ροδόπη΄87 από φέτος έχει ξεκινήσει συνεργασία με την Ακαδημία του Ολυμπιακού στην Κομοτηνή ‘’Fair play ‘’ όπου υπεύθυνος είναι ο προπονητής του Αστέρα Αιγείρου κ. Φώτης Κωνσταντινίδης ο οποίος θα προστεθεί στο προπονητικό τιμ και θα αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή. Επίσης η ομάδα είναι σε επαφές με όλες τις ακαδημίες σε περίπτωση που πηγαίνουν κορίτσια να μαθαίνουν τα βασικά βήματα εκεί και μόλις είναι έτοιμες, αν το θελήσουν να συμμετέχουν στην μεγάλη ομάδα.
 
Πρόθεση της Ροδόπης ΄87 για τα κορίτσια των μικρών ηλικιών είναι οι ακαδημίες ποδοσφαίρου της Ροδόπης να προπονούν και μικρά κοριτσάκια για το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου στην περιοχή με στόχο κάποια στιγμή αυτά τα κορίτσια να αγωνιστούν στα παιδικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ και αργότερα να αγωνιστούν και στην γυναικεία ομάδα της Κομοτηνής.
 
Αναμφίβολα είναι κάτι πρωτοποριακό αυτό που σκέφτεται η Ροδόπη 87 που αν γίνει θα είναι όμορφο. Ήδη μάλιστα τα μεγαλύτερα σε ηλικία κορίτσια, πάνω από 11-12 ετών, κάνουν προπονήσεις με την μεγάλη ομάδα για να «εγκλιματίζονται». 

Προετοιμασία και φιλικά παιχνίδια 

Η προετοιμασία της Ροδόπης ‘87 ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου με τις προπονήσεις να γίνονται κυρίως στο γήπεδο του Άλσους, που, για να είμαστε ειλικρινείς, μοιάζει περισσότερο με χωράφι και στα γηπεδάκια της ακαδημίας «FAIR PLAY». Εκτός από τις βασικές παίχτριες της ομάδας στην προετοιμασία συμμετείχαν και οι μικρές Κατερίνα Αντωνοπούλου, Ντενίσα Σάχο, Αζρά Χασάν και Παναγιώτα Σεβδυνίδου.
 
Η Ροδόπη ‘87 στην περίοδο προετοιμασίας έδωσε φιλικά μισάωρα παιχνίδια με τις ακαδημίες του Σπάρτακου με απολογισμό 1 ήττα, 1 ισοπαλία και 1 νίκη με τους Κ-11 (τα τέρματα πέτυχαν η Πατεράκη και Αζρά). Επίσης ηττήθηκε και στο φιλικό που έδωσε με την ακαδημία του Ολυμπιακού με σκορ 7-5. Τα τέρματα πέτυχαν οι Τσουκαλά, Πατεράκη (2) και Γεωργοπούλου (2). 

Το «πάρε-δώσε» της Ροδόπης ΄87 

Από την περσινή ομάδα αποχώρησαν κάποιες παίκτριες που ήταν στον βασικό κορμό της ομάδας όπως η Γαβριέλα Συμεωνίδη, η Ελένη Πανίδου, η Κατερίνα Λισγάρα, η Γεωργία Σταυρακάρα και η Έφη Παπαδάκη.
Στην Ροδόπη ‘87 όμως ήρθαν και αρκετές νέες και ταλαντούχες παίκτριες με παραστάσεις από Α’ Εθνική. Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα είναι η Ελένη Δαγκλή (ΑΕ Ζωγράφου – Ιλισίων – Γουδί «Αθηνά») , η Αναστασία Γεωργοπούλου (Ένωση Καμινίων) με παραστάσεις από Α’ Εθνική με τον Σεπολιακό.
 
Επίσης αποκτήθηκαν και η Μαρία Ιωαννίδου που είναι στρατιωτικός και αγωνίστηκε με τις Απολλωνίδες Ερέτριας (Χαλκίδα) αλλά και στον ΠΑΟΚ και η Μαρία Κακόψητου από τον Απόλλων Ladies FC, η οποία αγωνίστηκε και με την εθνική Νεανίδων της Κύπρου.
 
Ακόμα, στην ομάδα επέστρεψε, μετά από τρία χρόνια που αγωνίστηκε σε Σέρρες και δύο σεζόν στον Άρη, η Κυριακή Μαυροπούλου. Παράλληλα στην ομάδα προωθούνται οι μικρές σε ηλικία Αντωνοπούλου, Αζρά, Σάχο και Σεβδυνίδου.
 
Ο λόγος όμως στην προπονήτρια της ομάδας για την κατάσταση, τους στόχους και τις μετεγγραφές της ομάδας… 

Βίκυ Περιβοπούλου «Θα επιδιώξουμε μέχρι τέλους την άνοδο, αλλά δεν θα στεναχωρηθούμε, εάν δεν επιτευχτεί αυτός ο στόχος» 

ΠτΘ: Την Κυριακή ξεκινάει το πρωτάθλημα, μετά την καταπληκτική περσινή πορεία ποιος είναι ο στόχος της ομάδας σας φέτος;
Β.Π.:
Φέτος είναι πιο διαφορετικά τα πράγματα, έχουν φύγει κάποια κορίτσια που ήταν στον βασικό κορμό της ομάδας, ήρθαν κάποιες καινούργιες και προσπαθούμε να δέσουμε μέχρι στιγμής. Η έναρξη του πρωταθλήματος μας πιάνει λίγο απροετοίμαστες, διότι δεν περιμέναμε να ξεκινήσει τόσο νωρίς. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε υπολογίσει ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στα τέλη του Οκτώβρη και με λιγότερες ομάδες. Περιμένουμε από την αρμόδια αρχή την ανακοίνωση για το πόσες ομάδες θα ανέβουν στην Α΄ Κατηγορία.
 
Οι στόχοι μας κάθε χρόνο προσδιορίζονται στην περίοδο της προετοιμασίας. Φέτος έχουμε πει πως θέλουμε να ανεβούμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω από τις προηγούμενες χρονιές και γιατί όχι να κυνηγήσουμε την άνοδο. Θα δούμε πώς θα κυλίσει η χρονιά και βέβαια δεν θα στεναχωρηθούμε, εάν δεν επιτευχτεί αυτός ο στόχος, αλλά θα το επιδιώξουμε μέχρι τέλους.
 
ΠτΘ: Πώς κύλισε η περίοδος της προετοιμασίας. Τα πράγματα πήγαν όπως τα προγραμματίζατε;
Β.Π.:
Είχαμε κάποιες αποχωρήσεις κοριτσιών τις τελευταίας στιγμής, όπως επίσης κάποιες κοπέλες καθυστέρησαν να ενταχθούν στην ομάδα, διότι οι σχολές άνοιξαν τον Οκτώβριο και δεν είχαν να δώσουν μαθήματα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάποιες να καθυστερήσουν να μπουν στο πρόγραμμα, αλλά γενικά είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο.
Όλες οι κοπέλες έχουν έρθει με όρεξη και πιστεύω ότι ενσωματώθηκαν και γρήγορα. Δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα. 

«Θέλουμε να δώσουμε στα μικρά κορίτσια συμμετοχές ώστε να αποκτούν εμπειρίες» 

ΠτΘ: Σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές έχετε κλείσει ή θα ενισχυθείτε με κάποιες άλλες κοπέλες;
B.Π.:
Μέχρι στιγμής έχουμε ολοκληρώσει τις μετεγγραφές αλλά περιμένουμε μία κοπέλα, η οποία θα έρθει να μιλήσουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας για το αν εάν θέλει να ενταχθεί στην ομάδα. Όποια θα έρθει από εκεί και ύστερα είναι καλοδεχούμενη.
 
Επίσης να τονίσω πως έχουμε και τα καινούργια τα κοριτσάκια 12-13 χρονών που σιγά σιγά αρχίζουν να ενσωματώνονται στην ομάδα και τα οποία θα βγάλουν και καινούργια δελτία μέσα στον μήνα. Θέλουμε να δώσουμε στα μικρά κορίτσια συμμετοχές ώστε να αποκτούν εμπειρίες. Γενικά θα έλεγα ότι το ρόστερ έχει κλείσει και αν θα γίνουν μεταγραφές θα είναι μία δύο το πολύ προσθήκες. 

«Τα κορίτσια έχουν μάθει να παίζουν τουλάχιστον δύο θέσεις» 

ΠτΘ: Σε ποιες θέσεις θα είναι αυτές οι προσθήκες εάν γίνουν;
Β.Π.:
Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με κάποια συγκεκριμένη θέση. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα μία ακόμη τερματοφύλακα αναπληρωματικό διότι μας έφυγε αυτή που είχαμε αλλά θα καλύψουμε το κενό με μια παίχτρια.
Έτσι καλύπτουμε τα κενά σε θέσεις που προκύπτουν κάθε χρόνο. Τα κορίτσια έχουν μάθει να παίζουν τουλάχιστον δύο θέσεις . Αυτό το εφαρμόζω από την αρχή που ξεκίνησα να προπονώ διότι είμαστε καθαρά ερασιτεχνική ομάδα και ποτέ δεν ξέρεις εάν πριν από έναν αγώνα αν δεν θα έρθει λόγω δουλειάς ή μαθημάτων κάποια κοπέλα.
Οπότε με αυτόν τον τρόπο είμαστε προετοιμασμένες για τα οποιαδήποτε κενά θα προκύψουν κατά την διάρκεια της σεζόν.
 
ΠτΘ: Και φέτος θα έχετε ως έδρα το γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης στον ραδιοφωνικό σταθμό;
Β.Π.:
Το γήπεδο της ΕΠΣ μας βολεύει διότι έχει την κερκίδα και θέλουμε να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας.
 
Επίσης πληροί τις προδιαγραφές σε ότι αφορά την άδεια λειτουργίας . Το μόνο που μας προβληματίζει είναι ότι ο αγωνιστικός χώρος είναι από καουτσούκ κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό από το χόρτο στο οποίο κάνουμε τις προπονήσεις. Είναι λίγη δύσκολη η προσαρμογή να προπονείσαι σε χόρτο και να παίζεις σε πλαστικό γήπεδο. Αλλά και σαν δεύτερη λύση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το γήπεδο του Κοσμίου, διότι έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τη διοίκηση της ομάδας του ΠΑΟΚ Κοσμίου. Οπότε σε κάποιες αγωνιστικές ίσως να παίξουμε και στο γήπεδο του Κοσμίου. 

«Στην αρχή είναι δύσκολο το πρόγραμμα, διότι θα κάνουμε να παίξουμε στην έδρας μας έναν μήνα και κάτι» 

ΠτΘ: Πρώτος αντίπαλος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος την Κυριακή είναι ο Μέντεκας Καλαμαριάς εκτός έδρας. Έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το πρώτο παιχνίδι;
Β.Π.:
Εδώ και μερικά χρόνια μας πετυχαίνει η πρώτη αγωνιστική πάντα να παίζουμε εκτός. Βέβαια δεν κοιτάμε μόνο το παιχνίδι με τον Μέντεκα που είναι το πρώτο εκτός έδρας. Έχουμε στη σειρά 2 εκτός παιχνίδια, μετά ρεπό και στη συνέχεια παίζουμε και πάλι εκτός. Στην αρχή είναι δύσκολο το πρόγραμμα, διότι θα κάνουμε να παίξουμε στην έδρας μας έναν μήνα και κάτι. Οπότε το μυαλό μας είναι συγκεντρωμένο σε αυτά τα παιχνίδια.
 
Την ομάδα του Μέντεκα τη γνωρίζουμε από πέρσι και ξέρουμε ότι κάποιες κοπέλες έχουν αποχωρήσει. Στην ουσία θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μια εύκολη αποστολή και ελπίζω να εξελιχθεί έτσι για να ξεκινήσουμε θετικά το πρωτάθλημα.
 
ΠτΘ: Τέλος ένα μήνυμα προς το φίλαθλο κοινό της Ροδόπης.
B.Π.:
Βλέποντας ότι ο κόσμος δεν αγκαλιάζει και πολύ το τοπικό ανδρικό ποδόσφαιρο των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ αφού κάθε αγώνα τον βλέπουν περίπου 30 άτομα πιστεύω ότι τουλάχιστον να έρθει και σε κάποιο δικό μας παιχνίδι να δει την προσπάθεια μας, να μας στηρίξει και να αισθανθούμε και εμείς ότι παίζουμε με κόσμο και να νιώσουμε την χαρά που νιώθουν οι ποδοσφαιριστές όταν υπάρχει ένα γεμάτο γήπεδο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Α΄ομίλου της Β΄εθνικής 

Μέντεκας Καλαμαριάς – Ροδόπη΄87
Μαγνησιακός – Βασίλισσα Θράκης
Τρίκαλα 2011 – Πιερίδες Μούσες
Προοδευτική Περάματος – Πανσερραϊκή
Ρεπό: Βόλος 2004 

Τα εισιτήρια διαρκείας της Ροδόπης ΄87 

Σε κυκλοφορία βρίσκονται τα εισιτήρια διάρκειας της Ροδόπης ΄87 τα οποία είναι ένας τρόπος ενίσχυσης στο δύσκολο φετινό πρόγραμμα της ομάδας. Όποιος θέλει να βοηθήσει στην ενίσχυση της ομάδας οικονομικά η τιμή είναι στα 5 ευρώ και διατίθενται σε διάφορα σημεία της πόλης όπως το ΚΤΕΛ Κομοτηνής (κ.Ψαρίδου), το ΒΑΚΚΑL-Βενιζέλου (κ.Γιαμπούρη), το καφέ “πλάκα” (κ. Περιβολοπούλου) αλλά και στα τηλέφωνα 2531026500 και 6977777782.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.