Rock you like a hurricane στην Ξανθη

Ένα συγκρότημα με μεγάλη ιστορία, εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, υψηλές πωλήσεις και δεκάδες κλασσικά και διαχρονικά πλέον κομμάτια στο ενεργητικό του. Δείχνουν να έχουν μία ιδιαίτερη συμπάθεια προς την Ελλάδα αφού σχεδόν κάθε χρόνο μας τιμούν με συναυλίες τους. Φέτος επισκέφθηκαν για πολλοστή φορά τη χώρα μας, δίνοντας τέσσερις ανεπανάληπτες συναυλίες και κλείνοντας έτσι τη μεγάλη καλοκαιρινή τους περιοδεία. Εκτός από την Αθήνα (όπου εμφανίστηκαν μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου), τη Λάρισα και τη Μυτιλήνη, η τέταρτη και τελευταία συναυλία τους θα γίνει πολύ κοντά σʼ εμάς, στο Γήπεδο Α.Ο.Ξ Ξάνθης, στις 24 Ιουλίου.

Οι Scorpions, βέβαια, δεν χρειάζονται συστάσεις, κυρίως σε όσους σήμερα διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους και όχι μόνο. Αξίζει, ωστόσο, μία σύντομη αναδρομή στην ιδιαίτερα σημαντική καλλιτεχνική τους πορεία…

Οι Scorpions δημιουργήθηκαν το 1969 στη Γερμανία από τον Rudolf Schenker, κιθαρίστα του συγκροτήματος και κατάφεραν να αναδειχθούν ως ένα από τα μεγαλύτερα rock/heavy metal συγκροτήματα όλων των εποχών. Έγιναν περισσότερο γνωστοί από τα τραγούδια-ύμνους όπως “Rock you like a hurricane”, “Still loving you”, “Send me an angel” και φυσικά το κλασσικό και διαχρονικό “Wind of Change”. Drummer του συγκροτήματος είναι ο James Kottak. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους Lonesome Crow που κυκλοφόρησε το 1972, έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό την εκκεντρική και ιδιαίτερη φωνή του Klaus Meine και τη δυναμική των κιθαριστικών ικανοτήτων του Michael Schenker. Μετά την αντικατάσταση του τελευταίου από τον Uli Jon Roth, οι Scorpions κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ Fly to the Rainbow (1974), In Trance (1975), Virgin Killer(1976), Taken by Force (1977) και το διπλό live άλμπουμ Tokyo Tapes (1978) που τους καθιέρωσαν ως ένα από τα επικρατέστερα heavy metal συγκροτήματα στην Ευρώπη.

Το 1978 ο Roth έφυγε από το συγκρότημα και αντικαταστάθηκε από τον Matthias Jabs, με τον οποίο οι Scorpions κυκλοφόρησαν το επόμενο άλμπουμ τους Lovedrive (1979). Το υβριδικό pop-metal στυλ που υιοθέτησαν ενισχύθηκε περισσότερο με τα άλμπουμ Animal Magnetism (1980) με τα τραγούδια “Dynamite” και “Another piece of meat”, Blackout (1982) στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και το τραγούδι “No one like you”, Love at First Sting (1984) με τη μεγάλη επιτυχία τους “Rock you like a hurricane” και την κλασσική μπαλάντα “Still loving you”, και το Savage Amusement (1988). Το άλμπουμ “Crazy World” που κυκλοφόρησε το 1990 ήταν σταθμός στην καλλιτεχνική τους πορεία καθώς περιελάμβανε τρεις από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους “Tease me Please me”, “Send me an Angel” και “Wind of Change”.

Κατά τη δεκαετία του ʼ90 η μπάντα είχε μία περίοδο «ξεκούρασης» όσον αφορά την κυκλοφορία νέων δισκογραφικών δουλειών. Ήταν λιγότερο παραγωγική κυκλοφορώντας μόνο τα Face the Heat (1993) και Pure Instinct (1996). Ωστόσο, έμεινε πιστή στους εκατομμύρια θαυμαστές της συνεχίζοντας τις συναυλίες και τις περιοδείες σε όλο τον κόσμο. Το 1999 επιστρέφουν δριμύτεροι κυκλοφορώντας το Eye to Eye και την επόμενη χρονιά, το 2000 κυκλοφορούν το Moment of Glory με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου. Το 2007 επανέρχονται κάνοντας ακόμη μία μεγάλη επιτυχία με το άλμπουμ τους Humanity και το ομώνυμο τραγούδι.

Φέτος, λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να τους απολαύσουμε live και στο Γήπεδο Α.Ο.Ξ στην Ξάνθη στις 24 Ιουλίου. Να είστε όλοι εκεί!

Δ.Τ.

Τα ονόματα των

τυχερών της κλήρωσης

Το Ράδιο Παρατηρητής 94 fm μετά την κλήρωση που έγινε στις 22 Ιουλίου μετά το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, προσφέρει σε πέντε τυχερούς ακροατές πέντε εισιτήρια για τη βραδιά της συναυλίας των Scorpions στην Ξάνθη. Τα ονόματα των τυχερών είναι τα παρακάτω:

1.Σπύρος Βόλτσης

2.Άγγελος Αγινορίτης

3.Αθανασία Παιδαράκη

4.Σοφία Βάρναλη

5.Γιώργος Δαμακίδης

info:

Στην Κομοτηνή εισιτήρια προπωλούνται στο Πολιτιστικό Περίπτερο της Κεντρικής Πλατείας, στην ACS και μέσω internet στις διευθύνσεις www.ticketquest.gr και www.i-ticket.gr. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 30 ευρώ για τα πέταλα στο γήπεδο και 35 για τις κερκίδες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.