Ρομποτικη πρωτοπορια για το 11ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

2 ομάδες Ρομποτικής θα συμμετάσχουν στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 στην Αθήνα

Την στήριξη των δύο ομάδων Ρομποτικής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, που θα συμμετάσχουν στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, αποφάσισε την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης που αιτούνται οι δύο ομάδες ανέρχεται στο ποσό των 3.560 ευρώ, καλύπτοντας την μετάβαση και τη διαμονή 12 μαθητών και των συνοδών τους στο τελικό του διαγωνισμού, που διοργανώνεται από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, που θα κηρύξει και την έναρξή του.
 
Οι δύο ομάδες ρομποτικής του 11ου Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού στην Ξάνθη στις 16 Φεβρουαρίου 2019 και κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση στις οκτώ διαγωνιζόμενες ομάδες με θέμα «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά». 
 
Με σκεπτικό ότι η εκπροσώπηση της ομάδας μαθητών του 11ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, σ’ ένα Διαγωνισμό Πανελλήνιο  θα προβάλει την περιοχή μας και θα διεκδικήσουν μια νέα διάκριση, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ζήτησε τη στήριξη του Δήμου Κομοτηνής, με το Δημοτικό Συμβούλιο να τη δίνει ομόφωνα.
 
Άλλωστε, όπως σημείωσε η Διευθύντρια του 11ου Σχολείου κ. Χρυσούλα Μίγκου, το σχολείο έχει παράδοση σε αυτό το διαγωνισμό, μιας και είχε συμμετάσχει και πέρυσι, καταφέρνοντας να μπει στην τελική 12άδα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.