«Ριξ’ το Νομαρχιακη Αγωνιστικη Συνεργασια»!

Την κεντρική του ομιλία πραγματοποίησε ο υποψήφιος νομάρχης Ροδόπης Νίκος Φακιρίδης το Σάββατο του συνδυασμού «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία». Την προσπάθεια του κ. Φακιρίδη χαιρέτησαν ο υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γιώργος Μποντρότσος και ο υποψήφιος νομάρχης Έβρου Χρήστος Τρέλης. Ο Νίκος Φακιρίδης άσκησε δριμεία κριτικής στους υπολοίπους υποψηφίους του, Μιχάλη Αθανασιάδη, Άρη Γιαννακίδη και Ανέστη Στρατιάδη για την πολιτική που ακολουθούν τόσα χρόνια αλλά και για τα όσα επικαλούνται και αναφέρουν στις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις. Παράλληλα αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και τους ΠΑΣΟΚ, για τη στάση που κρατούν σε θέματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα και στους εργαζόμενους.

Για μήνυμα δυσαρέσκειας έκανε λόγο ο κ. Φακιρίδης στην ομιλία του από όλες τις κοινωνικές, οικονομικές βαθμίδες της κοινωνίας της Ροδόπης εκφράζοντας όπως ο ίδιο τόνισε την πεποίθηση όλων για μία αλλαγή στα πράγματα.

«Σας μεταφέρουμε μήνυμα μεγάλης δυσαρέσκειας που φτάνει τα όρια της αγανάκτησης από το λαό του νομού προς τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν και σ’ αυτούς που διοικούν το νομό, τους τοπικούς παράγοντες».

Από τους αγρότες και κτηνοτρόφους, από τους καπνοπαραγωγούς που βλέπουν ότι πολύ σύντομα θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις δραστηριότητες τους, γεγονός με τραγικές συνέπειες για το νομό αλλά και για τους ίδιους. Από τους εργατοϋπαλλήλους που βλέπουν τους πραγματικούς μισθούς να μειώνονται με τις αυξήσεις των 77 λεπτών στο μεροκάματο και τους 3 με 4% στους μισθούς. Από τους αυτοαπασχολούμενους που βλέπουν να μειώνεται ο τζίρος και το εισόδημα, από τη συνεχόμενη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων στην πόλη, από την μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά των πολυκαταστημάτων».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Φακιρίδης στα εκπαιδευτικά ζητήματα μια που είναι σε εξέλιξη και οι κινητοποιήσεις των δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών για τους μισθούς που λαμβάνουν αλλά και για τους γονείς των μαθητών που πληρώνουν υψηλά δίδακτρα.

«Τους γονείς που βλέπουν να χειροτερεύουν τα προβλήματα στην εκπαίδευση και να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ιδιαίτερα με τα νέα βιβλία και αναλυτικά προγράμματα που σχεδιάστηκαν από το ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκαν από την ΝΔ στο δημοτικό θα υπάρξει νέα έξαρση του λειτουργικού αναλφαβητισμού και της ημιμάθειας. Με την αποκέντρωση, όπως δείχνει το Φιλανδικό μοντέλο τα σχολεία θα λειτουργούν άλλα με 18, 24 και άλλα με 35 ώρες την εβδομάδα όπου μεγάλο μέρος του προγράμματος θα προσδιορίζεται από τις τοπικές αρχές και τους προμηθευτές της εκπαίδευσης. Τα σχολεία χρηματοδοτούνται κατά 65 έως 75% από φόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης που πληρώνουν οι δημότες από δάνεια και προσφορές των επιχειρήσεων. Πέρα από την ταξική κατηγοριοποίηση των σχολίων η αποκέντρωση οδηγεί στην επέκταση της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης και στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων του μεγαλύτερου μέρους εκπαιδευτικών με την πρόσληψη και τον καθορισμό του ωραρίου από τις τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές».

Για παροξυσμούς και ντεμοντέ αντιλήψεις αναρωτήθηκε στην κεντρική του ομιλία
ο υποψήφιος νομάρχης Ροδόπης της ΝΑΣ Νίκος Φακιρίδης για τα θέματα που ζητάει σαν συνδυασμός να γίνονται στην κοινωνία.

• «Είμαστε ντεμοντέ και παρωχημένοι όταν ζητάμε κατώτατο μισθό 1.300 ευρώ το μήνα;

• Όταν ζητάμε δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία χωρίς φροντιστήρια και επιχειρηματικά παραμάγαζα;

• Όταν λέμε ότι ο νέος πρέπει να έχει 18χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και μετά να μπορεί να επιλέγει την επαγγελματική ή επιστημονική ειδίκευση δωρεάν;

• Ότι δεν έχουν θέση στην παιδεία και την υγεία τα επιχειρηματικά συγκροτήματα;

Είμαστε έξω από τις ανάγκες των καιρών όταν υποστηρίζουμε ότι πρέπει οι παροχές πρόληψης πρόνοιας και υγείας να είναι εντελώς δωρεάν;»

Ο Γιώργος Μποτρότσος
υποψήφιος πρόεδρος διευρυμένης νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε «Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία είναι μία συσπείρωση, συνάντηση προσώπων, πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, καρπός και έκφραση της λαϊκής δυναμικής που αναπτύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια στα μέτωπα αγώνων των εργατών και αγροτών. Τα κινήματα της ειρήνης, της παιδείας, της υγείας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος».

Παρών στην κεντρική ομιλία του κ. Φακιρίδη και ο Χρήστος Τρέλης υποψήφιος νομάρχης Έβρου όπου είπε: «Πρέπει σ’ αυτές τις εκλογές ο πολίτης να ψηφίσει με βάση τα δικά του προβλήματα κατοικίας, εργασίας να ψηφίσει για τον ίδιο, την οικογένειά του για το μέλλον των παιδιών του. Τα προβλήματα δεν χωρίζουν, τα διαχωρίζουν εκείνοι οι συνδυασμοί που θέλουν να μείνει στο απυρόβλητο η αντιλαϊκή πολιτική».

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.