Ρητορες του μισους γινονται διοικητες δομων φιλοξενιας

Μετά τα νοσοκομεία και τα κέντρα προσφύγων στα χέρια «γαλάζιων» πρωτοπαλίκαρων

Το γεγονός ότι οι διοικητές των 32 Δομών Φιλοξενίας Μεταναστών της χώρας ανακοινώθηκαν μόνο στην προσωπική ιστοσελίδα του αρμόδιου Υπουργού, κ. Νότη Μηταράκη, φανερώνει και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, όπως έχει συμβεί σε όλες τις έμμισθες θέσεις ευθύνης από τότε που έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Μια διαδικασία που απευθύνεται αυστηρά και μόνο σε κομματικά στελέχη και υπενθυμίζει τακτικές του «βαθέως» κράτους της Δεξιάς, όπως φάνηκε και στις πολυσυζητημένες επιλογές Διοικητών Νοσοκομείων. 

Σχεδόν σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να έχει επιλεγεί κάποιος σχετικό με το αντικείμενο αλλά σε όλες τις περιπτώσεις κάποιος σχετικός με το σκληρό κομματικό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας.

Το αποκορύφωμα των επιλογών ήταν η τοποθέτηση ενός αποδεδειγμένου ακροδεξιού στη θέση του Διοικητή στη Δομή του Πύργου, επιλογή που προσομοιάζει σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης και όχι σε Δομή Φιλοξενίας. Ο Χρήστος Τσιαχρής συγγραφέας του βιβλίου «Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη», όχι απλώς αναπαράγει όλα τα ισλαμοφοβικά και κινδυνολογικά στερότυπα της ακροδεξιάς αλλά το βιβλίο του εκδίδεται από τον Οίκο Θούλη, που εκδίδει όλους τους ναζί και νεοναζί, διάσημους και μη.

Από διαδηλωτής εναντίον των μεταναστών… διοικητής στη δομή

Ενδιαφέρουσα περίπτωση επίσης είναι ο νέος Διοικητής της Δομής Φιλοξενίας στο Δήμο Σιντικής Σερρών. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ- διαδήλωσε στις εθνικιστικές συγκεντρώσεις εναντίον της εγκατάστασης δομής μεταναστών στη συγκεκριμένη περιοχή και τώρα είναι αυτός που αναλαμβάνει διοικητής ! Δεν είναι μόνο θέμα ασυνέπειας για το κομματικό στέλεχος της ΝΔ αλλά και ενδεικτικό των αντιλήψεων που έχει το συγκεκριμένο πρόσωπο για τους μετανάστες, τη διοίκηση των οποίων του αναθέτουν.

Πηγές που γνωρίζουν αρκετά για τη διαχείριση του μεταναστευτικού υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται απλώς για άστοχες αλλά για εκούσιες επιλογές, που δείχνουν και την προσέγγιση της κυβέρνησης στο ζήτημα. Υπεθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Υπουργός Νότης Μηταράκης έχει υποστηρίξει “για λόγους ανωτέρας βίας” την υιοθέτηση αντιπροσφυγικών θέσεων συνολικά στην Ε.Ε.

Οι εκλεκτοί του «βαθέως» επιτελικού κράτους

  • Στη Βέροια τοποθετείται ο νεαρός λογιστής Λευτέρης Αβραμόπουλος, γνωστό κομματικός στέλεχος με διαδρομή στην ΟΝΝΕΔ και άλλα κοματικά όργανα.
  • Στη Δράμα τοποθετείται ο Δημήτρης Τουτουντζόγλου, μέλος της ΝΟΔΕ Δράμας.
  • Στη Δομή Βόλου τοποθετείται η Ευαγγελία Γιαλίδη, στέλεχος της ΝΔ
  • Στην Καβάλα τοποθετείται ο Δημήτρης Ρέμμος, μέλος της ΝΟΔΕ Καβάλας και στενός συνεργάτης του Υπουργού Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου
  • Στην Κάτω Μηλιά της Πιερίας τοποθετείται ο Νικόλαος Κατανάς, Πολιτευτής της ΝΔ, δημοτικός σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Κ. Κουκοδήμου
  • Στο Πολύκαστρο Κιλκίς ο Πολιτευτής της ΝΔ Τραϊανός Τρέγκας
  • Στη Δομή των Σερρών η Δήμητρα Παναγιωτάκη, στέλεχος της ΝΔ
  • Στα Γρεβενά ο Απόστολος Τσένης, Τομεάρχης του κυβερνώντος κόμματος στα Τρίκαλα.
  • Στη Θήβα, το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Χριστόφορος Ιγγλέζης

Δεν λείπουν οι απόστρατοι όλων των όπλων:

Στο Κουτσόχερο Λάρισας ο απόστρατος του Στρατού Ξηράς Απόστολος Παπαρίσης, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της ΝΔ, στο Λαύριο ο απόστρατος του Λιμενικού Αθανάσιος Ντούνης και στη Χαλκιδική ο απόστρατος της Αστυνομίας Αθανάσιος Μπασιούκας, όλοι τους σε ευθεία σχέση με την κυβέρνηση.

Τέλος, στο Βαγιοχώρι της περιοχής Βόλβης Θεσσαλονίκης τοποθετείται ο Γιώργος Τσαούσης, στελέχος εκ μεταγραφής στη ΝΔ από το Ποτάμι. Ίσως ο μόνος σχετικός, παρά την κομματική ιδιότητα, καθώς υπήρξε τομεάρχης μεταναστευτικού στο Ποτάμι. Αλλά και όσοι δεν κατέχουν κάποια επίσημη κομματική θέση στη Νέα Δημοκρατία, στη συντριπτική πλειοψηφία τους βρίσκονται στην επιρροή των τοπικών βουλευτών ή γνωστών παραγόντων του κυβερνώντος κόμματος.


Πηγή: tvxs.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.