Ριτα Αντωνοπουλου, ερμηνευτρια «Με ενδιαφερει η επικοινωνια και η συνδεση μεσα απο τη μουσικη, και αυτο ερχομαι να πετυχω καθε φορα»

Με αφορμή τη σημερινή της εμφάνιση στη Λέσχη Κομοτηναίων

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της, μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση για μια φωνή και μια κιθάρα, με δυνατές στιγμές από το προσωπικό της ρεπερτόριο και επιλογές από όλα αυτά που αγάπησε στη μουσική της διαδρομή, όπως συνθέσεις των Θάνου Μικρούτσικου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη κ.ά. σήμερα το βράδυ στη Λέσχη Κομοτηναίων.
 
Μαζί της ο εξαιρετικός συνθέτης και σολίστ Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της κιθάρας στην Ελλάδα.
 
Λίγο πριν όμως από την αποψινή της εμφάνιση η Ρίτα Αντωνοπούλου βρέθηκε καλεσμένη της εκπομπής «Με το Ν και με το Β», αποκαλύπτοντας όσα θα λάβουν χώρα στη Λέσχη Κομοτηναίων. «Με τον Μανόλη συνυπάρχουμε πάνω στη σκηνή εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας κάνει πάρα πολλές εμφανίσεις, οπότε είμαστε πια μια ανάσα» είπε η ίδια αρχικά μιλώντας για τον συνεργάτη της Μανόλη Ανδρουλιδάκη για να σημειώσει αναφορικά με τα του προγράμματος ότι «έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα που το έχουμε ήδη δοκιμάσει πολύ και ερχόμαστε σίγουροι γι' αυτό που θα παρουσιάσουμε. Το μόνο που θέλουμε είναι η συμμετοχή σας. Να τραγουδήσουμε παρέα». 

«Για μένα είναι ένα ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος και τραγουδάμε παρέα» 

Ερωτηθείσα για τον τρόπο που διαμορφώνει τα μουσικά προγράμματα που παρουσιάζει η ίδια εκμυστηρεύθηκε πως «συνήθως κινούμε με τα δικά μου βιώματα, με αυτά που έχω αγαπήσει, με αυτά που έχω επιλέξει να πω. Είναι και αυτά που και ο κόσμος θέλει και περιμένει να ακούσει, οπότε για μένα είναι ένα ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος και τραγουδάμε παρέα. Αυτό ερχόμαστε και να κάνουμε.  Εγώ δεν έρχομαι ούτε να παρουσιάσω τις ικανότητές μου, ούτε να παρουσιάσω την καινούργια μου δουλειά, ούτε με αφορά αυτό.  Εμένα με ενδιαφέρει η επικοινωνία και η σύνδεση μέσα από τη μουσική, και αυτό έρχομαι να πετύχω κάθε φορά».
 
Όσο για την προσωπική πινελιά που συνηθίζει να βάζει στα κομμάτι άλλων δημιουργών που παρουσιάζει επί σκηνής, η κ. Αντωνοπούλου έκανε λόγο για «πρόκληση» που δεν γίνεται όμως «εξ επί τούτου». «Αν είναι κάτι που δεν θέλω να αλλάξει σε τίποτα, θα το κρατήσω ως έχει» τόνισε η ίδια χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει πως «από κει και μετά είναι το δικό μου προσωπικό στοίχημα, σε σχέση με το πώς αντιλαμβάνομαι εγώ το τραγούδι. Δεν σκέφτομαι “πώς να πάρω τώρα αυτό το τραγούδι και να το αλλάξω”. Μπαίνω μέσα στο τραγούδι και απλά αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο να εκφραστεί και να δω τι θα βγει. Δεν ξέρω κι εγώ από πριν τι θα βγει. Οπότε πάω με το ένστικτό μου και την αισθητική μου». 

«Θα πηγαίνω βήμα βήμα, βγάζοντας ένα ένα τραγούδι» 

Ερωτηθείσα για τα επόμενα βήματα της σε επίπεδο δισκογραφίας, η ίδια μιλώντας σε γενικότερο πλαίσιο σημείωσε πως «δισκογραφία δεν υπάρχει, οπότε δεν έχει νόημα να συζητάμε για κάτι τέτοιο. Σαν λέξη ή σαν έννοια πια δεν υφίσταται πια, άρα είμαστε όλοι ή οι περισσότεροι, στην κατάσταση που ψάχνουμε να  βρούμε τον επόμενο τρόπο. Πώς θα διακινήσουμε δηλαδή αυτό που κάνουμε, πώς θα το παρουσιάσουμε, πώς θα το δημιουργήσουμε αρχικά, γιατί κι αυτό έχει το δικό του κόστος, οπότε δεν υπάρχει απάντηση στο τι πάμε να κάνουμε ή τι μπορούμε να κάνουμε». «Προς το παρόν» συνέχισε επί του προκειμένου «εγώ νομίζω ότι θα πηγαίνω βήμα βήμα, βγάζοντας ένα ένα τραγούδι, όπως έκανα με το “Φανελάκι” του Σιόλα και του Γούνα, όπως έκανα με το “Σαν να είσαι εδώ”. Θα το πάω έτσι και βλέποντας και κάνοντας, για να μπορώ να στηρίζω κι εγώ αυτό που κάνω».
 
Η ίδιο κλείνοντας δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα κοινωνικά τεκταινόμενα υπογραμμίζοντας πω «δεν νοιώθω ότι έχει αλλάξει κάτι που βγήκαμε από το μνημόνιο ή που βγήκαμε από την κρίση. Ούτε νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος το βιώνει έτσι. Εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστια προβλήματα, αυτά που υπήρχαν εξακολουθούν να υπάρχουν, δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά μας. Όλη αυτή η παράλληλη πραγματικότητα που μας περιγράφουν εγώ δεν γνωρίζω πού υφίσταται. Νομίζω ότι αυτό που θα ήθελα και ίσως έχει νόημα να γίνει είναι μια εσωτερική βουτιά, ο καθένας μέσα του και στο εαυτό του,  κι αν μπορέσουμε λίγο να συγκεντρωθούμε σε αυτό που είμαστε και να καταλάβουμε γιατί είμαστε εδώ και να καταλάβουμε ότι και με τον διπλανό μας είμαστε ένα, εκεί μπορεί να αρχίσουν να γίνονται μικρές αλλαγές».
 
Info
Τόπους: Λέσχη Κομοτηναίων
Χρόνος: Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου
Πόρτες : 21.30
Έναρξη : 22.30
Είσοδος : 10 ευρώ
Τηλ. Κρατήσεων: 2531401408

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.