Ριχνεται στη μαχη του πανελληνιου πρωταθληματος ποδοσφαιρου ο Δικηγορικος Συλλογος Ροδοπης

Διευρύνει τις δράσεις του με πρόταση για ίδρυση ενός δρομικού κινήματος και με συμμετοχή στο αντίστοιχο πρωτάθλημα μπάσκετ - Δ. Πουλακίδας: «Μακροπρόθεσμος στόχος η συνδιοργάνωση τελικής φάσης ενός πανελλήνιου πρωταθλήματος»

Το 35ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δικηγορικών συλλόγων θα διεξαχθεί για ακόμα μία χρονιά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης δηλώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παρών σε αυτό το μεγάλο αθλητικό ραντεβού.
 
Έτσι, οι δικηγόροι καλούνται να αφήσουν για λίγο τα κοστούμια τους και τις δικαστικές τους υποθέσεις, προκειμένου να εκπροσωπήσουν στα γήπεδα της βορείου Ελλάδος τη Ροδόπη. Η συμμετοχή στο πανελλήνιο είναι μεγάλη καθώς μεταξύ άλλων συμμετέχουν ομάδες από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ηράκλειο, τα Χανιά αλλά και την Λεμεσό, επιβεβαιώνοντας το κύρος του πρωταθλήματος και ανεβάζοντας το επίπεδο του.  
 
Με ευρωπαϊκές διακρίσεις στην ιστορία του, το ποδοσφαιρικό τμήμα του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής φέτος βάζει πλώρη για την τελική φάση του 35ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων που θα διεξαχθεί στη Ρόδο. Στο δρόμο των δικηγόρων της Ροδόπης στην προκριματική φάση θα βρεθούν συνάδελφοι τους από την  γειτονική Ξάνθη, τη Βέροια και τον Βόλο. Η ομάδα  της Ροδόπης ξεκινάει τις υποχρεώσεις της για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου με την αντίστοιχη ομάδα της Βέροιας στο γήπεδο ποδοσφαίρου στην περιοχή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ.
 
Συνομιλήσαμε με τον Δημήτρη Πουλακίδα, ο οποίος εκτός από τις σημαντικές αθλητικές επιδόσεις με την φανέλα του Πανθρακικού Κ20, του ΠΑΟΚ Κοσμίου και της Ελπίδας Σαπών στο παρελθόν πλέον μας συστήνεται ως νέος Δικηγόρος, μέλος της επιτροπής αθλητισμού του συλλόγου και ένας εκ των δυο υπευθύνων της ομάδας του συλλόγου. Άλλωστε την αγάπη του για τον αθλητισμό την επιβεβαιώνει και εκτός γηπέδου παράλληλα έχοντας μεταπτυχιακό στο Αθλητικό Δίκαιο ενώ αυτήν την στιγμή παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον αθλητικό τουρισμό και στην οργάνωση δρώμενων.
 
Ο λόγος στον ίδιο όμως…


 
ΠτΘ: Πώς πήρατε την απόφαση να φτιάξετε την ομάδα και από ποιους απαρτίζεται;
Δ.Π.: Η ομάδα θεωρείται από τις αρχαιότερες του Πρωταθλήματος, ενώ έχει φτάσει σε δύο τελικούς, το 2002 (οπότε ήταν και διοργανώτρια) και το 2006 χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο. Επιπλέον, έχει και δύο συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Δικηγόρων Eurolaywers, κατακτώντας τη 2η και την 6η θέση. Τη διετία 2015-2017 η ομάδα έπαψε να λειτουργεί και από πέρσι συμμετέχει ξανά δυναμικά στο θεσμό. Απαρτίζεται από 17 δικηγόρους, 2 δικαστικούς υπαλλήλους και 3 υπαλλήλους από τον ευρύτερο χώρο του Δημοσίου.
 
ΠτΘ: Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζετε τις δικηγορικές σας υποχρεώσεις με το ποδόσφαιρο;
Δ.Π.: Το πρωτάθλημα δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικό μιας και οι αγωνιστικές της προκριματικής φάσης είναι αρκετά ευέλικτες. Ωστόσο, είναι δύσκολη η συγκέντρωση στις προπονήσεις μιας και το ελεύθερο επάγγελμα δεν έχει συγκεκριμένες ώρες εργασίας, ενώ η δικηγορία είναι ένα επάγγελμα με επιπλέον δυσκολίες και απαιτήσεις, γεγονός που καθιστά δύσκολη την συμμετοχή μας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

«Απολαύσαμε όλοι τη συμμετοχή μας»

ΠτΘ:  Πώς ήταν η περσινή σας εμπειρία και τι έχετε αποκομίσει από την πρώτη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα;
Δ.Π.: Πέρυσι, την πρώτη δηλαδή χρονιά της ανασύστασης του ποδοσφαιρικού τμήματος του Συλλόγου, υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός και από τους νεότερους και από τους γηραιότερους συναδέλφους για την επαναλειτουργία της ομάδας. Απολαύσαμε όλοι τη συμμετοχή μας, οι Ροδοπίτες συνάδελφοι ήρθαμε πιο κοντά ενώ γνωρίσαμε ή συναντήσαμε ξανά συναδέλφους από άλλα μέρη.
 
ΠτΘ: Πώς κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος;
Δ.Π.: Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με ιδιαιτερότητες, που πλέον συμμετέχουν  πολλοί αθλητές που αγωνίζονται σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Συνήθως, σύλλογοι με μεγάλα ρόστερ ή γυμναστές πρωταγωνιστούν. Τέτοιοι είναι οι σύλλογοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.  

«Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να διοργανώσουμε, ένα  Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ακόμα και ευρωπαϊκό σε συνδιοργάνωση με κάποιο γειτονικό σύλλογο»

ΠτΘ: Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει σαν ομάδα;
Δ.Π
.: Πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι τα μέλη της να αθλούνται, να διασκεδάζουν και να αποφορτίζονται από το άγχος της καθημερινότητας του επαγγέλματος. Τα μέλη του συλλόγου, αθλητές ή θεατές, να έρχονται σε επαφή με συναδέλφους εκτός ακροατηρίων αναδεικνύοντας έτσι τις διαπροσωπικές σχέσεις τους! Ο μακροπρόθεσμος στόχος και η ευχή μας είναι η ομάδα να συνεχίσει να υπάρχει χωρίς διακοπές και, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να διοργανώσουμε, όπως και το 2002 ένα  Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ακόμα και ευρωπαϊκό σε συνδιοργάνωση με κάποιο γειτονικό σύλλογο. Αγωνιστικά θα θέλαμε να προκριθούμε στην τελική φάση μιας και φέτος διεξάγεται στη Ρόδο και είναι μια εξαιρετική αφορμή για εκδρομή για όλα τα μέλη του συλλόγου.
 
ΠτΘ: Ποιος ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στην δημιουργία της ομάδας και ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των συμμετεχόντων στο άκουσμα της ιδέας;
Δ.Π
.: Η ομάδα έχει την τύχη να έχει στις τάξεις της δικηγόρους που γνωρίζουν πολύ καλά το άθλημα. Ο Γιάννης Ίτσας και ο Άγγελος Νεστορίδης  είναι από τους εναπομείναντες «πατριάρχες» της ομάδας. Αυτός που πραγματικά πρωτοστάτησε και κίνησε το ενδιαφέρον της επαναλειτουργίας ήταν ο συνάδελφος Δημήτρης Κρεβούρης, ο οποίος πέρσι, γνωρίζοντας ότι αγωνίζομαι στο τοπικό πρωτάθλημα αλλά και ότι ήμουν για δύο χρόνια μέλος μιας άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, του «Δράκοντα», με αναζήτησε και από τότε τρέχουμε την ομάδα, πάντα με την πολύτιμη βοήθεια των παλαιότερων συναδέλφων (Ντάσιος, Οικονόμου, Δαλματζής).
 
ΠτΘ: Είναι στο πλάνο σας η επέκταση και σε άλλα αθλήματα;
Δ.Π.
: Η νέα πρόεδρος κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου, με την εκλογή της έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη του δικηγόρου, να ξεφεύγει από την καθημερινότητα, να διασκεδάζει, να εκπαιδεύεται και να αλληλεπιδρά με τους συναδέλφους εκτός δικαστηρίων.  Καινοτόμησε δημιουργώντας επιτροπές, (επιτροπή ασκουμένων, επιτροπή επιστημών, επιτροπή πολιτισμού κ.α) οι οποίες έχουν ως αντικείμενο τη βελτίωση της καθημερινότητας των μελών του συλλόγου.  Έτσι επαναλειτούργησε η  ποδοσφαιρική ομάδα, δημιουργήθηκε χορωδία ενώ συγκεκριμένα η επιτροπή αθλητισμού με προεδρεύοντα τον κ. Πέτρο Τεπερίδη, αναζητά νέους τρόπους άσκησης και αθλήματα, ώστε να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι συνάδελφοι.  Ήδη είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε πρόταση για ένα δρομικό κίνημα που περιλαμβάνει διαδρομές βαδίσματος και τρεξίματος σε επιλεγμένες διαδρομές και καθορισμένες ημερομηνίες.  Πρόκειται για ένα σπορ μαζικό χωρίς περιορισμούς ηλικίας, φύλου, φυσικής κατάστασης. Όσον αφορά τα ανταγωνιστικά αθλήματα περιμένουμε τις προκηρύξεις του πανελληνίου δικηγορικού πρωταθλήματος μπάσκετ, μιας και το ενδιαφέρον των μελών είναι μεγάλο, ενώ σε κάθε προκήρυξη αγωνίσματος ή πρωταθλήματος θα ενημερώνουμε και θα παροτρύνουμε τα μέλη να συμμετέχουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.