Ραντεβου στη Νυμφαια για πανω απο 200 ελληνες, βουλγαρους και τουρκους ποδηλατες

Την Κυριακή, στο TUVUNU CUP 2016 που διοργανώνει ο Θράκας Ιππέας

Περισσότεροι από 200 ποδηλάτες, προερχόμενοι από 11 συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας, καθώς επίσης από τη Σόφια και τη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και από την Κεσσάνη και την Αδριανούπολη της Τουρκίας, θα συναντηθούν αύριο, Κυριακή, σε μια φιλόδοξη διοργάνωση ορεινής ποδηλασίας, που ετοίμασε ο πάντα δραστήριος Σύλλογος «Θράκας Ιππέας» της Κομοτηνής. Πρόκειται για το Κύπελλο τριών αγώνων(21 Φεβρουαρίου, 13 Μαρτίου, 10 Απριλίου) με τον διακριτικό τίτλο “TUVUNU CUP 2016”, το οποίο θα φιλοξενηθεί στον ιδανικότερο για τον σκοπό αυτό τόπο της περιοχής μας, στο δάσος της Νυμφαίας.
 
125 αθλητές θα λάβουν μέρος στο διασυλλογικό κομμάτι του αγώνα, από αυτούς οι 65 είναι των αναπτυξιακών κατηγοριών, δηλαδή παιδιά ηλικίας 8-15 ετών, γεγονός που αποτελεί και στόχο του Θράκα Ιππέα, το να φέρνει δηλαδή τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και την ποδηλασία. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες αγώνων:
 
 
-Μίνι 2.500 μέτρα – Παμπαίδων, Πανκορασίδων, Κορασίδων, Νεανίδων, Παίδων, Γυναικών
-6.200 μέτρα, Εφήβων, Ανδρών
-OPEN 12.400μέτρα (18+ , 30+ , 40+ , 50 + 60 + και Γυναικών) 
 
Οι αγώνες είναι σε κυκλική διαδρομή και θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς ποδηλασίας και με τον γενικό κανονισμό TUVUNU CUP 2016. Στις κατηγορίες των διασυλλογικών συμμετοχών θα απονεμηθούν χρυσό, αργυρό και χάλκικο μετάλλιο στους τρεις πρώτους, ενώ στην κατηγορία OPEN θα δοθούν χρηματικά έπαθλα στους 15 πρώτους αθλητές, ως εξής: 1ος 300 ευρώ, 2ος 200 ευρώ,   3ος 150 ευρώ, 4ος 70 ευρώ, 5ος 60 ευρώ, 6ος 50 ευρώ και 7ος έως 15ος 25 ευρώ.    

Κυριάκος Γκογκότσης «Οι συμμετοχές μας εξέπληξαν»

Στην παρουσίαση της διοργάνωσης ο πρόεδρος του Θράκα Ιππέα, κ. Κυριάκος Γκογκότσης, παρατήρησε ότι μετά από την επανεκκίνηση του Συλλόγου, πριν από δύο χρόνια περίπου, το βάρος δόθηκε κατά βάση στους αγώνες ποδηλασίας δρόμου. Πλέον εγκαινιάζεται μία νέα εποχή, όπως επισήμανε, μια εποχή όπου ο σύλλογος ξεκινά την ενεργό δραστηριοποίησή του και με την ορεινή ποδηλασία. Ο κ. Γκογκότσης δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι το νέο αυτό εγχείρημα του Συλλόγου έτυχε της ανταπόκρισης της πλειοψηφίας των ποδηλατικών συλλόγων, που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα, και όχι μόνο. «Οι συμμετοχές μας εξέπληξαν», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Παρόλο που είναι Φεβρουάριος και ο καιρός δε συμβάλλει πολύ στο να δραστηριοποιηθούμε στην εξοχή, καθώς επίσης ότι έχουμε τα προβλήματα με τα μπλόκα στους δρόμους, τελικά δηλώθηκαν συμμετοχές από 11 διαφορετικούς συλλόγους από όλη τη βόρεια Ελλάδα», σχολίασε σχετικά. Επισήμανε με την ευκαιρία ότι 600 άτομα, περίπου 200 αθλητές και διπλάσιος αριθμός συνοδών, θα επισκεφτούν την πόλη μας για τις ανάγκες των αγώνων και θα παραμείνουν εδώ τουλάχιστον για ένα διήμερο. Επιπλέον, για να συμμετάσχουν στους αγώνες ορεινής ποδηλασίας πρόκειται να μεταβούν στην Κομοτηνή αθλητές από τη Βουλγαρία και την Τουρκία. 

Τέλος ο κ. Γκογκότσης αναφέρθηκε στην πολύτιμη βοήθεια της Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης, τονίζοντας πως «είμαστε περήφανοι που έχουμε στο πλευρό μας μια από τις πετυχημένες και υγιείς επιχειρήσεις της χώρας»

Παναγιώτης Πάτσαρης «Η διοργάνωση τέτοιων αγώνων δίνει το έναυσμα σε όλο και περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το αγώνισμα της ποδηλασίας»

«Η διοργάνωση επικεντρώνεται κυρίως στους νέους αθλητές, που αποτελεί και τον κύριο στόχο του Θράκα Ιππέα που επιθυμεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ποδηλασίας, ξεκινώντας από τόσο μικρές ηλικίες» σημείωσε ο γενικός αρχηγός του Θράκα Ιππέα κ. Παναγιώτης Πάτσαρης, για να επισημάνει στην συνέχεια πως « η διοργάνωση τέτοιων αγώνων δίνει το έναυσμα σε όλο και περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το αγώνισμα της ποδηλασίας». 

Γιάννης Αλιφιέρης «Ο Θράκας Ιππέας υπόδειγμα συλλόγου ελληνικής ποδηλασίας»

Για έναν Σύλλογο «υπόδειγμα συλλόγου ελληνικής ποδηλασίας» έκανε λόγο στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Αλιφιέρης, φοιτητής των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει ο σύλλογος να επικοινωνήσει το άθλημα της ποδηλασίας στις νέες ηλικίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.