Ραντεβου στη Μεστη

Κινητοποίηση στον χώρο κατασκευής των διοδίων θα πραγματοποιήσουν περιφέρεια, δήμοι, φορείς και πολίτες

Διαμαρτυρία στο χώρο όπου κατασκευάζονται τα διόδια, στην περιοχή της Μέστης θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Ιουνίου φορείς και πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους για την κατασκευή διοδίων τόσο στο χώρο, όσο και κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.
 
Η κίνηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της έλλειψης ανταπόκρισης από πλευράς της κεντρικής διοίκησης στο αίτημα των φορέων, όπως διατυπώθηκε μετά από την ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή προ μερικών εβδομάδων, για μη κατασκευή των Διοδίων.
 
Όπως σημείωσε κατά το Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης 30 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, το έγγραφο που είχε συνταχθεί είχε αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Υποδομών, το ΤΑΙΠΕΔ και την διοίκηση της Εγνατίας Οδού και επειδή δεν απάντησε κανένας, αποφάσισαν από κοινού με τον πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Ευάγγελο Λαμπάκη να προτείνουν παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 2 Ιουνίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα αποφασιστούν οι υπόλοιπες ενέργειες σε συνεργασία με τους φορείς.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης από την πλευρά του δήλωσε απερίφραστα την αντίθεση των κατοίκων της Ροδόπης, σημείωσε δε πως το θέμα αφορά όλους όσους διαμένουν στην Περιφέρεια, ανεξαρτήτως κομμάτων, προσωπικών πεποιθήσεων ή απόψεων, μιας και στιγματίζει αναπτυξιακά την περιοχή μας, διχάζει τους πολίτες και την οικονομία της.
 
Για αυτό και κάλεσε όλους τους φορείς και όχι μόνο, σε μια συμβολική κινητοποίηση που θα μεταφέρει την ανησυχία, τους προβληματισμούς και την αντίθεση της περιφέρειας σε αυτή την κίνηση. Επισήμανε παρόλα αυτά πως δεν θέλουν να προκαλέσουν πρόβλημα στους συμπολίτες μας με το κλείσιμο του δρόμου, αλλά θα είναι εκεί για να δηλώσουν ειρηνικά την αντίθεσή τους.
 
Να σημειωθεί πως και την Τετάρτη για το ίδιο ζήτημα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην Καβάλα, στο χώρο όπου προγραμματίζονται τα τοπικά διόδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.