Ραντεβου με την κυβερνηση στη ΔΕΘ δινουν οι εργαζομενοι

Αν και οι εργαζόμενοι στην «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία χθες Δευτέρα επέστρεψαν στη δουλειά τους εν τούτοις το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο για τη συνέχιση της εργασίας τους. Όπως είναι γνωστό εκταμιεύτηκαν τελικά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ για την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, την Τετάρτη 27 Αυγούστου, οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα Μαΐου και Ιουνίου, καθώς και το επίδομα αδείας. Έτσι από χθες Δευτέρα 1 Σεπτέμβρη ξεκίνησε η επαναλειτουργία κάποιων τμημάτων της FANCO, των Κλωστηρίων Μαρώνειας και των Κλωστηρίων Ροδόπης.

Μεταφέροντας την εικόνα που επικρατούσε χθες στη Βιομηχανική Περιοχή και στις συγκεκριμένες μονάδες ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνήςτόνισε ότι «οι εργαζόμενοι πήγαν στην επιχείρηση και μπήκαν τα συνεργεία για να καθαρίσουν, ώστε να αρχίσει η παραγωγική διαδικασία, για την οποία η επιχείρηση είναι δεσμευμένη ότι θα ξεκινήσει γρήγορα, δηλαδή απλά έχουν μπει τα συνεργεία να καθαρίσουν δεν έχει όμως ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία».

Εκπρόσωποι πάντως των εργαζομένων χθες εξέφραζαν τον προβληματισμό τους γιατί σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν να δουλέψουν επί επταήμερο. Οι εργαζόμενοι φοβούνται μήπως με αυτό τον τρόπο κληθούν να καλύψουν την παραγωγή και των άλλων εργοστασίων του Ομίλου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής χαρακτηρίζει όλα αυτά «κουβέντες του αέρα. Αν υπάρξουν πολλές παραγγελίες θα δούμε πώς θα διευθετηθεί το θέμα. Αλλά μέχρι σήμερα τίποτα δεν είναι σίγουρο».

Μεταξύ των εργαζομένων υπάρχει μία παραπληροφόρηση στην οποία και επικεντρώνεται ο κ. Μαγαλιός. «Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Νάουσας μιλούν ότι θα ανοίξουν όλα τα εργοστάσια της Κομοτηνής και θα κλείσουν της Ναούσης. Εδώ ακούγεται το αντίθετο. Αυτά όλα είναι κουβέντες που πέφτουν στο κενό. Αυτή τη στιγμή εκείνο που πρέπει να γίνει είναι το δημόσιο να επιχορηγήσει την επιχείρηση ώστε όλα τα εργοστάσια του Ομίλου να λειτουργήσουν. Εμείς θέλουμε να λειτουργήσουν όλα τα εργοστάσια και της Κομοτηνής και της Ναούσης. Εμείς θέλουμε και οι 1200 εργαζόμενοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους».

Όπως ενημέρωσε ο κ. Μαγαλιός ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συναντήθηκε χθες με τους υπευθύνους στο Υπουργείο Οικονομικών και με τους επικεφαλής του Ομίλου για να διευθετηθεί το θέμα της χρηματοδότησης. Όσον δε αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεων ανέφερε ότι θα λάβουν χώρα στην Θεσσαλονίκη ενόψει της έκθεσης και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού.

Προβλήματα στα εργοστάσια της ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Όπως δηλώνει ο κ. Μαγαλιός «τα εργοστάσια στη Βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής λίγο ή πολύ έχουν προβλήματα. Πρέπει ο Γενικός Γραμματέας να δει τα προβλήματα που έχει το κάθε εργοστάσιο, ώστε να δοθούν λύσεις και να μη χάσει τη δουλειά του κανένας εργαζόμενος. Δεσμεύτηκε ο Γενικός Γραμματέας ότι θα δει τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δηλαδή μετά τις 6 Σεπτέμβρη και εκεί θα τεθούν τα θέματα που αφορούν στη βιομηχανία. Είναι πολλά τα εργοστάσια που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα. Πρέπει να κρατηθούν τα εργοστάσια της ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Μη ξεχνάμε ότι παλιότερα ήταν 99 αυτά τα οποία δούλευαν και σήμερα δουλεύουν 46».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.