«Ραγισαν» οι καρδιες στο Αλσος της Αγιας Παρασκευης

Ακόμα μια καταστροφή

Δεν είναι λίγες οι φορές που δια μέσου των σελίδων του «ΠτΘ» έχουμε αναφερθεί στις μεταλλικές καρδιές που τοποθετήθηκαν στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής, προφανώς «δανειζόμενες» ως ιδέα από την Pont des Arts ή αλλιώς την «Γέφυρα των Τεχνών» στο Παρίσι, στην οποία επί καθημερινής βάσεως ερωτευμένα ζευγάρι αφήνουν πάνω της χιλιάδες κλειδαριές «κλειδώνοντας» την αγάπη τους.
 
Και μπορεί ο ιθύνων νους πίσω από την τοποθέτηση των καρδιών στην πόλη μας, να μην είδε αντίστοιχη ανταπόκριση από τους ερωτευμένους της Κομοτηνής – καθότι οι κλειδαριές δεν ξεπερνούσαν τις δέκα- όπως αντίστοιχα αρκετή ήταν και η κριτική για την επιλογή της τοποθέτησής τους, παρόλα αυτά ο βανδαλισμός αυτών, όπως κατεγράφη από τον κ. Πάνο Παρασκελίδη, μόνο πικρία και στεναχώρια μας δημιουργεί.
 

Η στεναχώρια και η πικρία, και ως ένα σημείο θυμός αν θέλετε, δεν έγκειται μόνο στην καταστροφή των εν λόγω καρδιών, αλλά στο γεγονός ότι ενδεχομένως υπό την σωστή φύλαξη και μέριμνα γενικότερα των αρμοδίων αρχών, ο βανδαλισμός αυτός, όπως και συνολικά οι βανδαλισμοί που σημειώνονται επί καθημερινής βάσεως στο πάρκο και για  τους οποίους πολύ μελάνι έχει χυθεί από πλευράς των ΜΜΕ της πόλης, θα μπορούσαν να έχουν  αποφθεχθεί.
 
Παρά ταύτα οι μεταλλικές καρδιές έρχονται να προστεθούν σε όλα όσα έχουν καταγραφεί τα προηγούμενα χρόνια, μήνες και ημέρες, ήτοι τα δέντρα και οι πινακίδες των Ολυμπιονικών – από τα οποία μόνο ένα έχει παραμείνει- , τα καταστραμμένα σιντριβάνια, τα εμφανή καλώδια, oι  καταστροφές στο αναψυκτήριο και πόσα άλλα… δυστυχώς  πλέον μη προκαλώντας εντύπωση στους περίοικους τουλάχιστον της περιοχής, για τους οποίους οι βανδαλισμοί αυτοί αποτελούν, σχεδόν, καθημερινό φαινόμενο. Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.