Ραγδαιες οι εξελιξεις στα σεναρια συγχωνευσης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ

Σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού υπό τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και τις πρυτανικές αρχές των τεσσάρων ιδρυμάτων αύριο - «Συντεχνιακά συμφέροντα καθηγητών που εμφιλοχωρούν στο Υπουργείο» καταγγέλλει ο Δ. Χαρίτου

«Συντεχνιακά συμφέροντα καθηγητών» ευθύνονται για την παύση στις συζητήσεις συγχώνευσης ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ΔΠΘ, κατήγγειλε σήμερα από το βήμα του «Ράδιο Παρατηρητής 24/7» ο κ.Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ.

Ερωτηθείς σχετικά με την παύση και την προώθηση του σεναρίου που θέλει το ΤΕΙ ΑΜ-Θ να συνενώνεται με τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης, υπό το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ο κ. Χαρίτου απαίτησε «να υπάρξουν απαντήσεις» ζητώντας παράλληλα «σύνεση, λογική και εξορθολογισμό ώστε πράγματι να υπάρξουν λύσεις που θα ενδυναμώσουν το ΔΠΘ».

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ο κ. Χαρίτου επεσήμανε πως «δυστυχώς συντεχνιακά συμφέροντα καθηγητών, κυρίως, ώθησαν στην ανακοπή των συζητήσεων μεταξύ του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και του ΔΠΘ, ούτως ώστε να οδηγηθούμε στην συζήτηση του ΤΕΙ ΑΜ-Θ με τα άλλα τρία ιδρύματα» για να τονίσει τέλος πως πρόκειται μάλιστα για καθηγητές «που εμφιλοχωρούν στους χώρους του Υπουργείου».

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του «ΠτΘ» αύριο, Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργου Αγγελόπουλου, συγκαλείται σύσκεψη, της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και των πρυτανικών αρχών των ΤΕΙ ΑΜ-Θ, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης, στο γραφείο του πρωθυπουργού  για το ζήτημα της συγχώνευσης.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Δημήτρη Χαρίτου εδώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.