Πυρκαγια σε εκκοκκιστηριο βαμβακος
Ξημερώματα της Τρίτης στις 4.30 π.μ. εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο εκκοκκιστήριο βάμβακος «6Αλφα» των Α/φών Πιατίδη που βρίσκεται στα όρια του δήμου Αιγείρου και Νέου Σιδηροχωρίου κοντά στον οικισμό των Παγουρίων.
Η φωτιά, σύμφωνα με μαρτυρίες εργατών, ξεκίνησε από το ξηραντήριο σπόρων και μεταφέρθηκε μέσω των αεραγωγών στις παρακείμενες αποθήκες βαμβακόσπορου και δεματοποιημένου έτοιμου προϊόντος βάμβακος. Από τις θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν κατέρρευσε η οροφή της αποθήκης, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς. Μέσα στην αποθήκη υπήρχαν 5.386 δέματα ετοίμου προϊόντος.
Επί τόπου έσπευσαν 35 άνδρες της πυροσβεστικής με 11 οχήματα με επικεφαλής τον Πύραρχο κ. Κυριάκου Κύρου, αναπληρωτού Περιφερειακού διοικητού της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, και την κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων από Κομοτηνή, Σάπες, Ίασμο, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Ξάνθη. Μέχρι τις 11 το πρωί η φωτιά είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και υπολογιζόταν η πλήρης κατάσβεσή της μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας.
Η προσοχή του πυροσβεστικού σώματος εστιαζόταν στην ποσότητα του βαμβακιού που καιγόταν και, επειδή αναπτύχθηκαν μεγάλες θερμοκρασίες, οι φορτωτές απομάκρυναν το σπόρο από την αποθήκη, ενώ κατάβρεχαν τις εστίες φωτιάς που εμφανίζονταν.
«Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 5π.μ.και επενέβη με άμεση κινητοποίηση των δυνάμεών της», δηλώνει ο αναπληρωτής Περιφερειακός Διοικητής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πύραρχος Κυριάκος Κύρου, «και όλα πήγαν καλά. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και συνεργάστηκαν όλοι άψογα, τόσο οι υπάλληλοι, όσο και οι εργάτες, με το πυροσβεστικό σώμα, ενώ το σύστημα πυρόσβεσης του εργοστασίου λειτούργησε άψογα. Ήδη συστάθηκε προανακριτική επιτροπή με πραγματογνώμονες, που θα εξετάσουν με λεπτομέρειες τα αίτια της φωτιάς».
Έφη Μωραϊτου
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
