«Πυρινη» αντιπολιτευση απο Καραλιδη

Κατηγόρησε την διοίκηση για ανικανότητα αλλά και οικειοποίηση έργων της προηγούμενης διοίκησης

Το στίγμα την αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα έδωσε ο επικεφαλής της Παράταξης της «Κοινωνικής Συμμαχίας» κ. Φώτης Καραλίδης, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη διοίκηση, με αναφορές στον νυν Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο αλλά και στον αποδημήσαντα Γ. Παυλίδη, καθώς και σε aντιπεριφερειάρχες.
 
Κατηγόρησε δε την διοίκηση ότι είναι «όχι αδρανείς, όχι ανίκανοι, όχι αναποτελεσματικοί, αλλά επικίνδυνοι», μιας και θεωρεί πως έχουν ολοκληρώσει σχεδόν το πρώτο μισό της θητείας τους χωρίς να έχουν κάνει τίποτε. 
 
Η τοποθέτηση του κ. Καραλίδη προκάλεσε την αντίδραση τόσο των Αντιπεριφερειαρχών όσο και του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, και η σύγκρουση αυτή φαίνεται πως θα είναι η πρώτη πολλών το επόμενο διάστημα εντός του Συμβουλίου, που μετά από ένα διάστημα παρατεταμένης ραστώνης, φαίνεται ότι παίρνει φωτιά.  

Καραλίδης εναντίον πάντων 

Για ευχολογίες, αλλά χωρίς έργα μίλησε στην τοποθέτησή του ο κ. Καραλίδης, που εξέφρασε την άποψη πως όλος ο απολογισμός κινήθηκε γύρω από το έργο που άφησε η προηγούμενη διοίκηση.
 
Όσο για τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε η Περιφέρεια, εξέφρασε την άποψη πως και επί της δικής τους Διοίκησης (Γιαννακίδη) είχαν συμβεί, χωρίς μάλιστα να βρουν την κατανόηση που θεωρεί πως επέδειξαν αυτοί από την τότε αντιπολίτευση του Γ. Παυλίδη.
 
Τις περισσότερες όμως αιχμές τις άφησε για τα έργα, κατηγορώντας τους πως πήρε μήνες στη διοίκηση να αντιληφθεί ότι ισχύει ο νέος νόμος περί δημοσίων συμβάσεων.
 
Επανέλαβε δε την θέση του ότι οικειοποιούνται έργα της προηγούμενης διοίκησης. «Τι έχετε κάνει, ποιο έργο έχετε βάλει; Είστε όχι αδρανείς, όχι ανίκανοι, όχι αναποτελεσματικοί, αλλά είστε επικίνδυνοι, γιατί έχετε εκπληρώσει το μισό της θητείας σας  χωρίς να έχετε κάνει τίποτα» σημείωσε, επιτιθέμενος και σε έργα και δράσεις που ανέφεραν οι αντιπεριφερειάρχες, επικεντρώνοντας τα πυρά του στους κ. Πέτροβιτς και Πατακάκη, που αντέδρασαν έντονα προκαλώντας χάος στη συνεδρίαση. 

Αντεπίθεση Μέτιου 

Στον κ. Καραλίδη θέλησε να απαντήσει ο Περιφερειάρχης, που όμως επειδή μίλησε στο τέλος, μετά και τις τοποθετήσεις των άλλων παρατάξεων, έπρεπε να απευθύνει τις παρατηρήσεις του στο σώμα, μιας και ο κ. Καραλίδης είχε στο μεταξύ αποχωρήσει από την αίθουσα.
 
Πάντως ο κ. Μέτιος, υποσχόμενος πως θα απαντήσει εκτενέστερα με τον επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας παρόντα στην αίθουσα, τόνισε πως αυτός υπέπεσε σε μια σειρά από γκάφες στην εισήγησή του, με τελευταία αυτή της κατηγορίας της οικειοποίησης των έργων της προηγούμενης διοίκησης, μιας και στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας για την ένταξη των έργων, έγραφε καθαρά πως αφορούσε έγκριση ένταξης για την ολοκλήρωση τριών τεχνικών έργων.
 
Όσο για το ποιος ενέταξε τα έργα, ο κ. Μέτιος σημείωσε πως ένα έργο, από την σύλληψή του, μέχρι την υλοποίησή του, περνά πολλές διαδικασίες και μεγάλο διάστημα.
 
Χαρακτηριστικά σημείωσε πως ένα από τα έργα, για τη Γέφυρα Πολυσίτου στην ΠΕ Ξάνθης, εντάχθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2013, και μέχρι τις 1/9/14, όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση, είχαν απορροφηθεί 35.000 ευρώ από τα 3.800.000 ευρώ που κόστιζε το έργο.
 
Όμως ακόμα και αυτό το έργο, είχε ωριμάσει ακόμα από την τότε Νομαρχία Ξάνθης, δηλαδή επί διοίκησης του Γ. Παυλίδη, σημείωσε ο κ. Μέτιος, που θεωρεί πως ο κ. Καραλίδης αντιλήφθηκε την γκάφα του και προσπάθησε να παρουσιάσει ένα παλαιότερο δελτίο τύπου του, ώστε να την καλύψει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.