Πυρετωδεις οι εργασιες στη μονη Βαθυρρυακος και για την αποκατασταση της απο τις πλημμυρες

Δεν υπάρχει ακόμη έγκριση του έργου αντιπλημμυρικής θωράκισής της στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

Η επίσκεψή μας στο Μοναστήρι της Παναγίας Βαθυρρύακος είχε ακόμη τον στόχο να διερευνήσει τι γίνεται με την αποκατάσταση του χώρου, μετά τις πλημμύρες του Ιανουαρίου, και, κυρίως, αν έχει γίνει κάτι για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος. Ειδήσεις επί του θέματος μέχρι τώρα δεν υπάρχουν, έχει όμως υποβληθεί, σύμφωνα με ενημέρωση από την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, φάκελος αντιπλημμυρικών έργων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, που αναμένεται να εγκριθεί, αφού αφορά πρωτίστως στην προστασία τεσσάρων προσώπων και εξίσου στην προστασία του μεγίστου προσκυνήματος της περιοχής μας, της Παναγίας Φανερωμένης και του Ιερού της Ναού.
 
Ξέρουμε βέβαια ότι έγινε καθαρισμός του Τραύου, τα νερά του οποίου, λόγω χρόνιας εγκατάλειψης καθαριότητας της κοίτης του, ευθύνονται για τις πλημύρες στην περιοχή του Μοναστηριού, υπάρχει όμως ταυτοχρόνως και ανάγκη εκβάθυνσής του.
 
Στο πλαίσιο αυτό της αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες, ό,τι έχουμε να καταθέσουμε είναι ότι έχει γίνει η αποστράγγιση των υδάτων και ότι έχει αρχίσει να μπαζώνεται η περιοχή εμπρός από τον οικίσκο φιλοξενίας των μοναχών, που είναι όμως ολόκληρο έργο και αφορά μεταφορά υλικών επίστρωσης (χώματα π.χ. και μπαζοχάλικο), και σ’ αυτό το σημείο ίσως μπορεί να βοηθήσουν και κάποιοι εκ των εργολάβων που τους περισσεύουν τέτοια υλικά, μετά βέβαια από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.