Πυρ ομαδον απο θεσμικους του τοπου για τις απαραδεκτες δηλωσεις Βασιλακοπουλου

Ζητούν την παραίτηση του προέδρου της ΕΟΚ και την ανάληψη ευθυνών από τα αρμόδια υπουργεία

Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που το μότο «καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς» βρίσκει για πολλοστή φορά απόλυτη εφαρμογή σε δηλώσεις ανθρώπων που κατέχουν θέσεις εξουσίας, και δυστυχώς τις χρησιμοποιούν για να κάνουν τα ακριβώς αντίθετα από τα αυτά που «προστάζουν» και «προασπίζονται» οι τομείς τους οποίους υπηρετούν.
 
Ο λόγος για την, στην κυριολεξία,  «απερίγραπτη» από κάθε άποψη δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης(ΕΟΚ)  Γιώργου Βασιλακόπουλου,  ο οποίος ερωτηθείς αναφορικά με το γήπεδο στο οποίο θα τελεστεί τελικά ο τελικός Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στις ομάδες του Παναθηναϊκού και του Άρη, είπε μεταξύ άλλων πως η Ξάνθη απορρίφθηκε υπό τον φόβο εμπλοκής της μουσουλμανικής μειονότητας.  
 
Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Arena FM”  ο πρόεδρος της ΕΟΚ  δήλωσε τα εξής: «Έχουμε κάνει εθνικό θέμα τον τελικό μπάσκετ. Πρέπει να είναι μια γιορτή αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία δεν το επιτρέπει αυτό. Δείτε τι συνέβη με το Final-4 του League Cup του βόλεϊ που ήταν να γίνει στην Κύπρο, επειδή παρενέβη το υπουργείο δημόσιας τάξης, γιατί είχαν από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες ότι θα γίνουν έκτροπα. Πρέπει να βρίσκουμε τον χώρο που πληροί όλους τους όρους ασφαλείας. Έχουμε ζήσει εμπειρίες γι’ αυτό το ψάχνουμε την καλύτερη λύση στην σημερινή πραγματικότητα. Συνήλθε η επιτροπή της ΕΟΚ και της αστυνομίας και αν δεν είναι η Λάρισα θα είναι η Αθήνα. Την αποδέχθηκαν όλοι αυτήν την εισήγηση[…]» για να αναφέρει στη συνέχεια σε σχέση με την περίπτωση της Ξάνθης επισημαίνοντας πως «η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας».
 
Μετά από αυτές τις δηλώσεις δριμεία ήταν η αντίδραση από πολιτικούς του τόπου, οι οποίοι με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανακοινώσεις, καταδίκαζαν απερίφραστα το περιεχόμενο τους ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του κ. Βασιλακόπουλου και την ανάληψη ευθυνών εκ μέρους των αρμόδιων υπουργείων. Αναλυτικότερα: 

Μουσταφά Μουσταφά «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους  τα Υφ. Αθλητισμού, Υπ.Προστασίας του πολίτη, Υπ.Δικαιοσύνης» 

«Ήμαρτον Θεέ μου, ήμαρτον.  Ο Κύριος Βασιλακόπουλος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης , είπε ακατονόμαστα, ακατανόητα, επικίνδυνα πράγματα για τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ που προτάθηκε να γίνει στη Ξάνθη. Αν τα είπε υπό την επήρεια της προχωρημένης ηλικίας του, της συνοδού μωρείας, έχει ο Πανάγαθος, ας προβλέψει τα μελλούμενα, η ιατρική, η πολιτεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες ας λάβουν τα μέτρα τους. Ειδάλλως, αν είναι να παραμείνει στο πόστο του, παράκληση, Υφ. Αθλητισμού , Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ.Δικαιοσύνης ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο Θεός να μας φωτίσει όλους, να μας χαρίσει λογική και σύνεση». 

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ «Ζητάμε εξηγήσεις ως κοινωνία της περιοχής» 

«Διχαστικός και απαράδεκτος! Ζητάμε εξηγήσεις ως κοινωνία της περιοχής. Ντροπή! Υφ. Αθλητισμού, Υπ. Προστασίας του πολίτη, Υπ. Δικαιοσύνης ας αναλάβουν τις ευθύνες τους». 

Χρήστος Μέτιος «Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου» 

«Πληροφορήθηκα τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (Arena FM), σύμφωνα με τις οποίες η Ξάνθη δεν αποτελεί ενδεδειγμένη επιλογή για την πραγματοποίηση του τελικού του Κυπέλου Ελλάδας στο μπάσκετ ανάμεσα στις ομάδες του Άρη και του Παναθηναϊκού, λόγω πιθανών επεισοδίων στα οποία είναι δυνατόν, κατά τα λεγόμενά του, να εμπλακεί η μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.
Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι η Ξάνθη, όπως και ολόκληρη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι μια ασφαλής και φιλόξενη περιοχή της οποίας οι κάτοικοι, ανεξαρτήτου θρησκεύματος και καταγωγής, αγαπάμε τον αθλητισμό και θεωρούμε τιμή μας να φιλοξενούμε στον τόπο μας κορυφαία αθλητικά γεγονότα.
Ο κ. Βασιλακόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τη δυνατότητα που έχει η Ξάνθη να φιλοξενεί σημαντικές αθλητικές συναντήσεις. Θυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2015, πραγματοποιήθηκε στην πόλη διεθνές τουρνουά μπάσκετ με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων Ελλάδος, Τσεχίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Ρωσίας το οποίο είχε απόλυτη επιτυχία».   

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης «Η λέξη ντροπή είναι λίγη»

«Η ντροπή είναι πολύ μικρή λέξη για να αποδώσει την ύβρη και τη θρασύτητα του κ. Βασιλακόπουλου, προέδρου της Ε.Ο.Κ., σχετικά με τη δήλωσή του για την Ξάνθη ως μη κατάλληλο τόπο για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλου μπάσκετ, συγκεκριμένα δήλωσε: «Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας».

Και αυτό επειδή ήμασταν η μοναδική πόλη που εγγράφως και επισήμως διεκδικήσαμε τον τελικό του μπάσκετ και δεν μπορούσε να μας προσάψει τίποτε άλλο. Ποιος σας ενημέρωσε ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας στην περιοχή μας; Η αστυνομία; Ο στρατός; Οι μυστικές υπηρεσίες της CIA; Γνωρίζετε κάτι;

Αν δεν μπορείτε να απαντήσετε επαρκώς στα παραπάνω ερωτήματά μας, δεν μένει παρά να σας χαρακτηρίσουμε ως έναν κοινό συκοφάντη, ψεύτη, που με την άθλια δήλωσή σας, υποσκάπτετε όχι μόνο τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και την ηρεμία των Ελλήνων πολιτών της περιοχής. Η λέξη ντροπή είναι λίγη. 

Τι να περιμένει κανείς από ένα παράγοντα «δεινόσαυρο» της Ε.Ο. Καλαθοσφαίρισης που βρίσκεται στην δεκαετία των 80 και μόνο σε άνοια μπορούν να δικαιολογηθούν τα λεγόμενά του. Δυστυχώς, διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Κύριε Βασιλακόπουλε, αμφιβάλλουμε αν έχετε επισκεφθεί ποτέ την πόλη μας και ούτε μας ενδιαφέρει . Μας ενδιαφέρει όμως να μας αφήσετε ήσυχους να πορευθούμε με τα οράματά μας, με τον πολιτισμό μας και την πολυπολιτισμικότητά μας.

Διαχρονικά ως Ξανθιώτες, έχουμε αποδείξει ποιοι είμαστε, που πάμε και τι έχουμε προσφέρει στη Χώρα μας. Απομονωθείτε στον μικρόκοσμό σας και ασχοληθείτε με τις ίντριγκες και τις δολοπλοκίες που σας καθιέρωσαν «δεινόσαυρο» παράγοντα». 

Οντέρ Μουμίν «Οι δηλώσεις του είναι ψευδείς, συκοφαντικές και εμπρηστικές»

«Καταδικάζω τις φασιστικές δηλώσεις του Προέδρου ΕΟΚ Βασιλακόπουλου. Οι δηλώσεις του είναι ψευδείς, συκοφαντικές και εμπρηστικές. Η μειονότητα αποδεδειγμένα όλα αυτά τα χρόνια είναι από τις πιο φιλήσυχες παγκοσμίως. Καλούμε να παρέμβει άμεσα ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Τελικό κυπέλλου φέτος στην Ξάνθη και του χρόνου στην Κομοτηνή. Έλεος πια. Ζήσαμε, ζούμε και θα ζήσουμε αρμονικά στον τόπο μας αποδεικνύοντας κάθε φορά ότι είμαστε μια κοινωνία υπόδειγμα αρμονικής συμβίωσης και συνύπαρξης». 

Βούλα Ελευθεριάδου «H εμπλοκή στη Θράκη, εσείς κύριε Βασιλακόπουλε» 

«Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μπορεί να επικαλεσθεί όποια δικαιολογία επιθυμεί, μέσα όμως από τον κανονισμό της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, προκειμένου να καταφέρει να διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλου μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη στην Αθήνα και όχι σε άλλη πόλη, με επικρατέστερη την γειτονική Ξάνθη.
 
Με έκπληξη όμως ακούσαμε από τον κ. Βασιλακόπουλο την απίστευτη δικαιολογία ,  πως η Ξάνθη απορρίπτεται , υπό τον κίνδυνο να υπάρξει εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας, με τον «στρατούς»(;) των οπαδών ΠΑΟ και ΑΡΗ.
 
Αλίμονο για την Ελλάδα μας και ειδικά για τη Θράκη μας , να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα με ανυπόστατους εφιάλτες.
 
Ντροπή και αίσχος η για λόγους παραγοντισμού πισώπλατη μαχαιριά  στην ειρηνική και αρμονική συμβίωση  χριστιανών και μουσουλμάνων της περιοχής μας. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μια μόνο υπηρεσία του απομένει να προσφέρει στην Ελλάδα και στο Μπάσκετ της. Να παραιτηθεί.
 
Το 1987 η εθνική μας ομάδα  μπάσκετ , με τον Γκάλη τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά, ένωσε όλους τους Έλληνες σε μια γροθιά  με την κατάκτηση του τροπαίου, μας έκανε να κλάψουμε όλους από υπερηφάνεια. 
 
Τριάντα χρόνια μετά το ίδιο άθλημα, έρχεται να τους διχάσει, δια στόματος του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
 
Δεν θα τους περάσει. Οι Θρακιώτες είμαστε εδώ, ενωμένοι όσο ποτέ, αγωνιζόμενοι για την ευημερία και ειρήνη της περιοχής».  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.