Πυλωνας υποστηριξης για τα ΑμεΑ η Περιφερεια ΑΜΘ

Τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία

Τα προβλήματα και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη παρουσίασε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ΑΜΘ καθώς και μέλη της Ένωσης Ατόμων με Αναπηρία Ροδόπης, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Σμαράγδος Κρεμύδας (Kαβάλα), ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Ευθυμιάδης (Έβρος), ο Γραμματέας κ. Κώστας Αποστολίδης (Δράμα), η Ταμίας κ. Μαρία Σέλβη (Ροδόπη), η Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Στέλλα Βογιατζή (Ροδόπη), η Οργανωτική Γραμματέας κ. Δέσποινα Μαμαλιά (Καβάλα) καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης κ. Τρύφωνας Καρούντζος, μαζί με μέλη του Σωματείου.
 

Την ανάγκη να σκύψει η Περιφέρεια πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρίες, πολλά από τα οποία θα έπρεπε να είχαν ήδη επιλυθεί από την ελληνική πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε ο κ. Μέτιος μετά τη συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα εποικοδομητική. «Συμφωνήσαμε να έχουμε μια τακτικότατη επαφή, και να προωθήσουμε τα θέματα που έχουν καθυστερήσει το επόμενο διάστημα» έκλεισε. 

Συμπαραστάτης στις προσπάθειες ο Περιφερειάρχης 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σμάραγδος Κρεμύδας τόνισε πως η συνάντηση είχε σαν στόχο τόσο να γνωρίσουν τον νέο Περιφερειάρχη, όσο και να τον ενημερώσουν για διάφορα θέματα που απασχολούν τον χώρο των ατόμων με αναπηρία σε όλη την Περιφέρεια.
 
Μάλιστα έκανε ειδική μνεία στα ειδικά περιφερειακά προγράμματα, ζητώντας από τον Περιφερειάρχη η ΑΜΘ να μπει σε ένα πρόγραμμα υλοποίησης προτεραιοτήτων ώστε, αν και καθυστέρησε να δημιουργηθεί η Περιφερειακή Ομοσπονδία, να τρέξουν με γρηγορότερους ρυθμούς με στόχο να έχουν ένα σημαντικό πυλώνα υποστήριξης και να βρουν διεξόδους, ιδιαίτερα στον τουρισμό.
 

«Η περιφέρειά μας να γίνει ένας τουριστικός προορισμός Αριστείας, όπως είχε οραματιστεί ο αείμνηστος περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, ώστε τα άτομα με αναπηρία να βρουν ένα προορισμό που θα έχει τις υποδομές, οι οποίες θα τους διευκολύνουν ακόμα και στις καλοκαιρινές διακοπές τους, αλλά και αν βρίσκουν περιοχές που θα επισκέπτονται περισσότερο» σημείωσε, τονίζοντας πως όλα αυτά τα θέματα κατόπιν συνεργασίας θα προωθηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
 
«Ευελπιστούμε ότι βρήκαμε ένα φίλο, συμπαραστάτη και αρωγό σε θέματα για την επίλυση των προβλημάτων της αναπηρίας» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Τρύφωνας Καρούντζος, πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ της ΠΕ Ροδόπης, μεταφέροντας τη δέσμευση της ΕΣΑΜΕΑ, της Περιφερειακής Ομοσπονδίας και του Συλλόγου της Ροδόπης πως θα είναι αρωγοί στο πλευρό του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.