Πτωσεις κλαδιων και δεντρων στο Καμπινγκ Φαναριου απο την κακοκαιρια

Δεν προκάλεσαν ιδιαίτερες καταστροφές στο χώρο

Πτώσεις δέντρων και κλαδιών καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες των έντονων ανέμων, στο Κάμπινγκ Φαναρίου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ιδιαίτερες υλικές ζημιές.
 
«Πήγαμε κάποιο πρωί και είδαμε τα δέντρα πεσμένα», σημείωσε ο διευθυντής του κάμπινγκ κ. Θάνος Παναγιωτόπουλος, που τόνισε πως έπεσαν δύο δέντρα και τα υπόλοιπα είναι σπασμένα κλαδιά.
 
Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποια ζημιά στα τροχόσπιτα που βρίσκονται στον χώρο, με τα δέντρα και τα κλαδιά να πέφτουν στις αυλές και τους δρόμους.
 
Παρόλα αυτά ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε πως οι κατασκηνωτές έχουν ενημερωθεί για τρείς συνεχόμενες χρονιές, από τους υπεύθυνους του κάμπινγκ και της ΕΤΑΔ, να βγάλουν τα τροχόσπιτά τους, ώστε να ολοκληρωθεί, μέσα από τη σύμβαση που έχει το κάμπινγκ με τον υλοτομικό Συνεταιρισμό Ροδόπης, η περιμετρική κοπή των δέντρων και η αυστηρή υλοτομία με έγκριση από το δασαρχείο, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.
 

Όμως οι παρεμβάσεις, που όπως αναφέρει για να ολοκληρωθούν ώστε να βελτιωθεί και η υγεία των δέντρων και η εικόνα του κάμπινγκ, δεν προχωρούν γιατί οι περισσότεροι από τους κατασκηνωτές με τα τροχόσπιτα, έχουν μπει σε μια άνευ λόγου, κατά τον ίδιο, διαδικασία άρνησης.
 
Όπως είχε καταγράψει ο «ΠτΘ», υπήρχαν αντιδράσεις στο αίτημα από μέρους της διοίκησης να μετακινηθούν τα τροχόσπιτα από τους χώρους που ενοικιάζονται σε ειδικό χώρο του κάμπινγκ, με επιφυλάξεις που κυρίως εστιαζόταν στην ανησυχία πως το κάμπινγκ ήθελε να κάνει αναδιανομή των θέσεων, παρόλο που όπως αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος, είχαν δεσμευτεί πως οι κατασκηνωτές θα επιστρέψουν στη θέση τους όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στα δέντρα.
 
Όπως ανέφερε, γύρω στους 25 κατασκηνωτές έβγαλαν τα τροχόσπιτά τους και οι θέσεις τους καθαρίστηκαν, και θεωρεί πως θα είναι από τους τυχερούς, όμως αργά η γρήγορα, ανέφερε, θα πρέπει να γίνει ο καθαρισμός σε όλο το κάμπινγκ, όχι μόνο για αισθητικούς αλλά και για λόγους ασφαλείας.
 

Απαραίτητη η μετακίνηση των τροχόσπιτων

 
Να υπενθυμίσουμε πως στα τέλη του καλοκαιριού, όταν και είχε δημιουργηθεί το ζήτημα, ο Σύλλογος Κατασκηνωτών camping Φαναριού είχε αντιπροτείνει, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλες οι πλευρές, αντί για το κόστος της αποξήλωσης ώστε να κλαδευτούν τα δέντρα, να αναλάβουν το κόστος του κοψίματος των δέντρων με ειδικό τρόπο ώστε να μην χρειαστεί να μετακινηθούν τα σκίαστρα και τα τροχόσπιτα.
 
Όμως ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν θεωρεί ότι αυτό μπορεί να γίνει πρακτικά, και τόνισε πως ο ίδιος έχει πει επανειλημμένως πως θα πρέπει να απομακρυνθούν κάποια στιγμή τα τροχόσπιτα αλλά και οι κατασκευές του έχουν γίνει, ώστε να καθαριστεί ο χώρος και όχι μόνο τα δέντρα, να απολυμανθεί το μέρος και να μπορέσουν οι κατασκηνωτές να στήσουν ξανά τα τροχόσπιτά τους, ώστε να κάνουν κανονικά τις διακοπές τους.
 

Όλο αυτό, τόνισε, γίνεται στην γενικότερη προσπάθεια να βελτιωθεί ο χώρος του κάμπινγκ, έχοντας μαζέψει τις οφειλές τα προηγούμενα χρόνια που ξαναπέφτουν σε αυτό.
 
Μέσα στο χειμώνα, ανέφερε, έγινε ριζική ανακαίνιση τριών συγκροτημάτων τουαλετών και θα γίνουν άλλες τρείς μέχρι το καλοκαίρι, γίνονται ράμπες αναπήρων, παρεμβάσεις κάθε χρόνο στο χώρο της καφετέριας, και θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν παρεμβάσεις, βοηθώντας να γίνει καλύτερο το κάμπινγκ Φαναρίου.
 
Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως δεν έχουν καμία πρόθεση να διώξουν τους κατασκηνωτές από το κάμπινγκ, αλλά να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις στους χώρους, όμως συναντούν αντιστάσεις που ο ίδιος θεωρεί πως δεν έχουν βάση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.