«Ψυχη» του Συνεδριου Φυσικης Αγωγης οι εθελοντες του

Ενόσω η πανεπιστημιακή κοινότητα και σε ένα βαθμό η ίδια η πόλη της Κομοτηνής κινούνται σε ρυθμούς… 24ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής, δεκάδες νέοι, προπτυχιακοί φοιτητές της σχολής ΣΕΦΑΑ και όχι μόνο, εργάζονται ακούραστα για ένα ολόκληρο τριήμερο- στο παρασκήνιο των γεγονότων του Συνεδρίου και μακριά συνήθως από τα φλας της δημοσιότητας- για να διασφαλίσουν την ομαλή και άρτια διεξαγωγή του και να πετύχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων.

Ο λόγος για τους κοντά 250 εθελοντές της φετινής διοργάνωσης, τους νέους και τις νέες που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τους κόλπους της ίδιας της σχολής  και που, συναισθανόμενοι την αξία και τη βαρύτητα του πολυετούς και καταξιωμένου πια θεσμού του Συνεδρίου, προσφέρθηκαν να αναλάβουν απαιτητικές αρμοδιότητες κατά το τρέχον τριήμερο, «διαγράφοντας» από το πρόγραμμά τους για το επίμαχο διάστημα τις όποιες άλλες υποχρεώσεις τους.

Κάποιους από τους εθελοντές τους συναντήσαμε χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΣΕΦΑΑ, όπου υποδέχονταν τους επισκέπτες με ευγένεια και με ένα ζεστό χαμόγελο. Είχαν ξυπνήσει νωρίς, πιθανόν να επέστρεφαν στα σπίτια τους στο τέλος της ημέρας, αλλά αυτό δε φάνηκε διόλου να τους πτοεί. Εξάλλου, γνώριζαν εξαρχής τις απαιτήσεις της διοργάνωσης και, όπως θα μας εξηγήσει παρακάτω ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Αντώνης Καμπάς, για τη συμμετοχή τους αυτή διαγκωνίστηκαν με αρκετούς άλλους υποψήφιους εθελοντές. Αξίζει στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι ακόμα πιο απαιτητική για τους εθελοντές που την υποστηρίζουν, καθότι πριν πέσει η «αυλαία» της θα λάβει χώρα το μεγάλο δρομικό γεγονός του «KomoRun 2016». Το εγχείρημα του «KomoRun» αποτελεί ένα στοίχημα και για την Κομοτηνή και για τους διοργανωτές του Συνεδρίου και η συνδρομή των εθελοντών στην επιτυχία του θα έχει κομβικό ρόλο.


 
«Θεωρώ ότι είναι μια πολύ μεγάλη κατάκτηση για το τμήμα και πρέπει να διατηρηθεί με νύχια και με δόντια», τόνισε, μιλώντας στον «ΠτΘ» για τους εθελοντές, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κ. Καμπάς. Όπως σχεδόν κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, σύμφωνα με τον κ. Καμπά, οι αιτήσεις που υποβάλλονται στην επιτροπή από άτομα, που προσφέρονται να γίνουν εθελοντές στο Συνέδριο, κινούνται γύρω στις 500. Φέτος, όπως εξήγησε, υποβλήθηκαν αιτήσεις από φοιτητές άλλων τμημάτων ΤΕΦΑΑ, όπως της Αθήνας και των Τρικάλων, ενώ προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν κάποιο έργο της προετοιμασίας, έστω κι από μακριά, φοιτητές της σχολής της Κομοτηνής που βρίσκονται στο εξωτερικό μέσω προγραμμάτων Erasmus.
 
«Εθελοντές στο συνέδριο υπήρχαν από το 1993», παρατήρησε ο κ. Καμπάς, για να επισημάνει όμως ότι στα μεταγενέστερα χρόνια αυτή η εθελοντική προσφορά πήρε τη μορφή κινήματος και οργανώθηκε. «Το θέμα του εθελοντισμού των φοιτητών μας είναι πιστωμένο ήδη, εδώ και χρόνια, στον Γιώργο Κώστα», έσπευσε να τονίσει, αναγνωρίζοντας στον πρώην αντιπρύτανη του Δ.Π.Θ. και επί σειρά πρόεδρο του Συνεδρίου ότι συνέβαλε τα μέγιστα στην κινητοποίηση του έμψυχου δυναμικού του τμήματος και στην ενθάρρυνση του προς την κατεύθυνση της εθελοντικής προσφοράς.


 
Πλέον οι φοιτητές, αλλά και οι μεταπτυχιακοί και πολλές φορές οι απόφοιτοι του τμήματος, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι και έναν βασικό πυλώνα της διοργάνωσης του Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής.  «Το ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής έχει κάτι το οποίο ίσως δεν μπορούμε να καταλάβουμε ούτε εμείς πλήρως αυτή τη στιγμή», σχολίασε κλείνοντας ο κ. Καμπάς. «Είναι η δεύτερη οικογένειά τους», διέκρινε. «Θέλετε το ίδιο το ΤΕΦΑΑ, δηλαδή οι άνθρωποί του; Θέλετε η Κομοτηνή που, όπως λέγεται, δυο φορές κλαίνε οι φοιτητές, όταν έρχονται και όταν φεύγουν, γιατί δε θέλουν να φύγουν…; Πάντως και ο εθελοντισμός εντάσσεται στο γενικότερο αυτό πλαίσιο», κατέληξε. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.