Ψηφισμα καταδικης της επιθεσης στον Γ. Μπουταρη απο το ΔΣ Κομοτηνης

Σχεδόν ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε το Συμβούλιο

Ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη κατά την πρόσφατη εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ενέκρινε την Τετάρτη 23 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Το ψήφισμα κατέθεσε η πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, με αφορμή το συμβάν, μιας και ο κ. Μπουτάρης αποτελεί μέλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Το ψήφισμα στήριξε η παράταξη «Εμείς η Πόλη», με την επικεφαλής κ. Φελίνα Καζάκου να σημειώνει πως με τον κ. Μπουτάρη διαφωνεί προσωπικά σε πάρα πολλά πράγματα και σε πολλές απόψεις του, όμως επειδή πρόκειται για μορφή βίας στην οποία είναι κάθετα αντίθετοι, το υπερψηφίζουν.
 
Από την πλευρά της «Πολη-τικής Ανατροπής» η κ. Λαφτσή στήριξε επίσης το ψήφισμα, τονίζοντας πως ήταν μια εγκληματική, τραμπούκικη και αντιδημοκρατική ενέργεια, που δεν έχει σχέση με τους Πόντιους συμπολίτες μας που έχουν δημοκρατικές αντιλήψεις και συμπεριφορά, και πρέπει να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου.
 
Τις επιφυλάξεις του για το ψήφισμα εξέφρασε ο επικεφαλής του Σπάρτακου κ. Κώστας Καραΐσκος, σημειώνοντας πως δεν επιδοκιμάζει τη βία και τον τραμπουκισμό, όμως δεν μπορεί να κρυφτεί και η ικανοποίηση για κάποια τιμωρία, όπως τη χαρακτήρισε, που έβρισε παππούδες που εσφάγησαν, και για το οποίο δεν βγήκε κανένα ψήφισμα.
 
Αφού σημείωσε ότι η μη ανοχή στη βία έχει να κάνει με κάθε μορφή βίας, τόνισε πως αν τα επεισόδια ήταν οργανωμένα ήταν καταδικαστέο. Εξέφρασε δε την άποψη πως δεν κινδυνεύει η δημοκρατία από το επεισόδιο.
 
Τέλος ο κ. Νίκος Φακιρίδης για τη Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε πως συμφωνούν με το γενικό πνεύμα του ψηφίσματος, σημειώνοντας πως τοποθετήσεις που δικαιολογούν το bullying, την κακοποίηση και την επίθεση επειδή κάποιος εξέφρασε κάποιες ιδέες, θα σήμαινε πως ακόμα και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να γίνονται καυγάδες, και τόνισε πως η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα.
 
Κλείνοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης παρατήρησε προς τον κ. Καραΐσκο ότι δεν κινδυνεύει η δημοκρατία αν χτυπήσουν δέκα αλήτες τον Μπουτάρη, κινδυνεύει όμως όταν δεν στηλιτεύονται και μερικές φορές επικροτούνται.
 
Σημείωσε δε πως στη δημοκρατία, έχει σημασία πως αντιλαμβάνεται ο ένας τη θέση του άλλου, και ο άλλος τη θέση του ενός.
 
Τελικά το ψήφισμα υπερψηφίστηκε από το σύνολο των παρατάξεων πλην του Σπάρτακου, δύο σύμβουλοι του οποίου το στήριξαν πλην του κ. Καραΐσκου ο οποίος ψήφισε λευκό.
 
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
 
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη, άνανδρη και βίαια επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη την 19 Μαΐου 2018, κατά τις εκδηλώσεις μνήμης του ποντιακού Ελληνισμού, και εκφράζει την αμέριστή συμπαράστασή του στο πρόσωπό τους ως θύμα της επίθεσης.
 
Η επίθεση αυτή αποτελεί αποτρόπαια πράξη που πλήττει τη Δημοκρατία και τους θεσμούς, απειλεί την ελεύθερη σκέψη και υπηρετεί τη βαρβαρότητα, και για αυτό το λόγο θα πρέπει να υπηρετήσουν οι δράστες ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
 
Η ανοχή στη βία από όπου και αν προέρχεται πρέπει να είναι μηδενική, γιατί αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.