Ψηφισμα κατα των εξορυξεων χρυσου στην περιοχη ζητα η Ελενη Λαφτση

«Θα αντιδράσουμε σ’ αυτόν τον εκβιασμό που δεν έχει ως στόχο μόνο την πολιτική εξουσία, αλλά ασκείται σε όλη την κοινωνία;»

Την επικαιροποίηση της εκπεφρασμένης κατά το παρελθόν αντίθεσης του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής στις «επενδύσεις» χρυσού στην περιοχή ζητά με έγγραφη πρόταση της προς την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή.  Παίρνοντας αφορμή από τα όσα «ανακινούνται» τον τελευταίο καιρό από την Eldorado Gold, η κ. Λαφτσή σημειώνει στην πρότασή της πως «επιβάλλεται σήμερα που ασκούνται ακραίοι εκβιασμοί για άνευ όρων αδειοδότηση της συγκεκριμένης  “επένδυσης”, καθ’ υπέρβαση του κράτους δικαίου και του νομικού μας πολιτισμού ,να επαναλάβουμε την απόλυτη  αντίθεσή μας  στο σχεδιασμό της συγκεκριμένης εταιρείας να μετατρέψει την περιοχή μας σε ένα απέραντο ορυχείο» για να ζητήσει την έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο, ξεκαθαρίζοντας πως «οφείλουμε να πάρουμε θέση, όπως άλλωστε κάναμε και στο παρελθόν».

Αναλυτικά η πρόταση της: 

«Οι φορείς και οι κάτοικοι της Θράκης έχουμε εκφράσει  ομόθυμα την αντίθεσή μας στην εξορυκτική δραστηριότητα στις περιοχές του Περάματος και των Σαπών, που με τη βοήθεια των κινημάτων καταφέραμε και κρατήσαμε μακριά.
 
Τις τελευταίες ημέρες  όμως επανέρχεται η Eldorado Gold  και απαιτεί την άνευ όρων έγκριση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων  και την αδειοδότηση των συγκεκριμένων επενδύσεων κατά τρόπο που δεν συνάδει σε μια ευνομούμενη πολιτεία, αλλά αναδεικνύει και το γεγονός ότι  «οι συγκεκριμένοι επενδυτές» αντιμετωπίζουν τη χώρα μας ως τριτοκοσμική και τους κατοίκους της ως ιθαγενείς.
 
Θα αντιδράσουμε σ’ αυτόν τον εκβιασμό που  δεν έχει ως στόχο μόνο την πολιτική εξουσία, αλλά  ασκείται σε όλη την κοινωνία;
 
Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα  και η περιοχή μας ειδικότερα ,είναι η διαμόρφωση στρατηγικών επιλογών που θα βασίζονται στους κατεξοχήν πλουτοπαραγωγικούς τομείς για την οικονομία μας όπως ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών προϊόντων με τη μεταποίηση, την τυποποίηση κλπ.
 
Επιβάλλεται λοιπόν σήμερα που ασκούνται ακραίοι εκβιασμοί για άνευ όρων αδειοδότηση της συγκεκριμένης  «επένδυσης», καθ΄ υπέρβαση του κράτους δικαίου και του νομικού μας πολιτισμού ,να επαναλάβουμε την απόλυτη  αντίθεσή μας  στο σχεδιασμό της συγκεκριμένης εταιρείας να μετατρέψει την περιοχή μας σε ένα απέραντο ορυχείο.
 
Οφείλουμε να πάρουμε θέση, όπως άλλωστε κάναμε και στο παρελθόν.
Το ζήτημα που ανέκυψε  δεν επιδέχεται στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Αφορά αποκλειστικά και μόνο το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Θα πούμε το Όχι ή θα μένουμε αμέτοχοι, παρατηρητές των εξελίξεων  υποθηκεύοντας το αύριο των παιδιών μας;»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.