Ψηφισμα για τη μονιμοποιηση των σχολικων καθαριστριων απο το Δημο Κομοτηνης

Στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα για μόνιμη και σταθερή εργασία

Μόνιμη και σταθερή εργασία για το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων ζητά με ψήφισμά του, που υιοθετήθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμος Κομοτηνής.

 

Αξίζει να σημειώσουμε πως και στο παρελθόν ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης είχε εκφράσει την συμπαράστασή του προς τα αιτήματα των καθαριστριών, ενώ πρόσφατα το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής είχε εκδώσει ψήφισμα για το ζήτημα, το οποίο και κατέθεσε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε δικό του ψήφισμα, στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα, ζητώντας τη μονιμοποίηση του προσωπικού, την κατάργηση της μερικής απασχόλησης, την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και την δέσμευση της πολιτείας για την πλήρη κάλυψη του μισθολογικού κόστους. 

 

Μειοψήφησε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Λεβέντης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, στήριξε το αρχικό ψήφισμα του ΕΚ.

 

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

 

«Στην Κομοτηνή σήμερα, 29 Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση, έπειτα από νόμιμη πρόσκληση της Προέδρου του Κλεοπάτρας Στογιαννίδου και μετά από αίτημα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής αποφάσισε κατά πλειοψηφία (με ψήφους 31 υπέρ έναντι 1 κατά) ότι στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα για μόνιμη και σταθερή εργασία και ζητά:

 

1. Την μονιμοποίηση όλου του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων με πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα,

2. την κατάργηση της μερικής απασχόλησης,

3. την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και

4. τη δέσμευση από την πλευρά της Πολιτείας για την πλήρη κάλυψη του μισθολογικού τους κόστους».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.