Ψηφισμα Δημοτικου Συμβουλιου Κομοτηνης για την εκδημια της Κικης Σκουτερη Διντσογλου

«Η εκλιπούσα έμπρακτα και με ανιδιοτέλεια συνέβαλε στην πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη της περιοχής μας και την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας»

Ψήφισμα ως φόρο τιμής ένεκα της εκδημίας της Κικής Σκουτέρη Δίντσογλου εξέδωσε ομόφωνα σε ένδειξη πένθους το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Το ψήφισμα αναλυτικά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής πληροφορήθηκε με αισθήματα βαθύτατης θλίψης τον θάνατο της εξαίρετης συμπολίτισσάς μας Βασιλικής (Κικής) Σκουτέρη Δίντσογλου. Η εκλιπούσα ήταν γόνος της ιστορικής, επιφανούς και φιλοπάτριδος οικογένειας του Κωνσταντίνου Σκουτέρη από την Ήπειρο και υπήρξε μεγάλη ευεργέτης και δωρήτρια του Δήμου Κομοτηνής, καθώς το έτος 1997 επί Δημαρχίας του αείμνηστου Δημάρχου Κομοτηνής Γεωργίου Παπαδριέλλη προέβη στη δωρεά εν ζωή προς τον Δήμο μας της αρχοντικής πατρικής κατοικίας της, η οποία βρίσκεται επί της οδού Κούλογλου και εντός της οποίας λειτουργεί, σήμερα, το Δημοτικό Θρακικό Εθνολογικό Ιστορικό και Πολιτιστικό Μουσείο, καθώς και του χρηματικού ποσού των 10.000.000 δρχ. για τις ανάγκες ίδρυσης και λειτουργίας του Μουσείου. Για το λόγο αυτό, ανακηρύχθηκε με την υπ. αριθμ. 197/2004 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επίτιμη Δημοτική Σύμβουλος Κομοτηνής επί Δημάρχου Κομοτηνής Αναστασίου Βαβατσικλή, ως ελάχιστη τιμή προς το πρόσωπό της για την σπάνια και μεγάλη της προσφορά – δωρεά προς το Δήμο. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζοντας την εκπλήρωση της υποχρέωσης για απόδοση ιδιαίτερης τιμής στην εκλιπούσα, η οποία έμπρακτα και με ανιδιοτέλεια επέδειξε διάθεση προσφοράς προς το Δήμο και προέβη σε αυτού του μεγέθους τις ευεργετικές πράξεις, οι οποίες συνέβαλαν στην πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη της περιοχής μας και την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας, αποφασίζει ομόφωνα:

  • Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη του Σώματος για την απώλεια της δωρήτριας Κικής Σκουτέρη Δίντσογλου,
  • Να διατυπώσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά του προς τους οικείους της εκλιπούσης.
  • Ο ενταφιασμός της να πραγματοποιηθεί με έξοδα του Δήμου τιμής ένεκεν.
  • Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να κυματίσει μεσίστια κατά την ώρα της εκφοράς της η Ελληνική Σημαία στο Δημαρχείο Κομοτηνής.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό της εκλιπούσης εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να παραστούν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την εξόδιο ακολουθία της.
  • Να αναγνωστεί το παρόν Ψήφισμα από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία και να επιδοθεί στους οικείους της εκλιπούσας. 
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Αιωνία της η Μνήμη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.