«Ψηφισαν» Κομοτηνη για την 4ημερη εκδρομη τους και δεν το μετανιωσαν!

Μαθητές από τη Χαλκιδική αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και με πολλά γλυκά και καφέδες από την περιοχή μας

Tο δρόμο για να επιστρέψουν στη βάση τους, στο όμορφο χωριό τους που βρίσκεται στο άκρο της χερσονήσου της Σιθωνίας Χαλκιδικής, πήραν χθες το μεσημέρι οι 55 μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Συκιών, οι οποίοι πραγματοποίησαν την 4ημερη εκδρομή τους στην πόλη μας.
 
Έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα σε αρκετούς παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς της βόρειας και της κεντρικής Ελλάδας, οι μαθητές του Λυκείου Συκιών προτίμησαν να επισκεφτούν την πρωτεύουσα της ακριτικής Θράκης, να γνωρίσουν την πολυπολιτισμική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής, να εξερευνήσουν τα γραφικά σοκάκια της πόλης, αλλά και να αποκτήσουν ιδία εμπειρία από τη νυχτερινή ζωή της φημισμένης φοιτητούπολης.
 
Η επιλογή τους αυτή μάλλον δικαιώθηκε- όπως τουλάχιστον επιβεβαιώνει το σύντομο «γκάλοπ», που κάναμε, συναντώντας τους μαθητές μπροστά από το Σπαθί, λίγο πριν επιβιβαστούν στο λεωφορείο της επιστροφής. Η ικανοποίησή τους, τόσο για τα αξιοθέατα που είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν, όσο και για τις επιλογές διασκέδασης που τους πρόσφερε η πόλη, αποτυπωνόταν στα χαμόγελά τους και σε μια γλυκιά μελαγχολία που διακρίνονταν στα πρόσωπά τους την ώρα της αναχώρησης. Αξίζει να αναφερθεί βέβαια ότι το πρόγραμμα της εκδρομής δεν κινήθηκε στο σύνηθες μοτίβο των επισκέψεων σε μουσεία κ.λπ., αλλά περιλάμβανε και τη γνωριμία με ξεχωριστά αξιοθέατα, όπως το Οχυρό της Νυμφαίας και τζαμιά της περιοχής μας. Πέραν αυτών, όμως, οι μαθητές φαίνεται ότι εντυπωσιάστηκαν και από τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας. Πράγμα που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι οι περισσότεροι μαθητές εφοδιάστηκαν με παραδοσιακά γλυκά και καφέδες, πριν εγκαταλείψουν την πόλη.
 
Πάντως, η επιλογή της Κομοτηνής ως προορισμού της σχολικής εκδρομής, κάθε άλλο παρά τυχαία προέκυψε εν προκειμένω. «Ξέραμε πού ήρθαμε», μας δήλωσε χαρακτηριστικά η συνοδός καθηγήτρια των παιδιών, κ. Ιωάννα Παπαδήμου, η οποία είχε την τύχη να μεγαλώσει και να ζήσει για αρκετά χρόνια στην πόλη μας. Έτσι, η ίδια πρόσφερε στους μαθητές μία μικρή, πλην καθοριστική, γεύση από το τι επρόκειτο να συναντήσουν εδώ. Επιπλέον, πολλοί από τους μαθητές έχουν φίλους, αδέρφια ή ξαδέρφια, που σπουδάζουν στην Κομοτηνή, πράγμα που συνέτεινε στο να έχουν διαμορφώσει μια ικανή εικόνα για την περιοχή μας και να καταλήξουν στην επιλογή της ως προορισμού της 4ημερης εκδρομής τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.