Ψηφιοποιηση στα νεκροταφεια Κομοτηνης

Βρέθηκαν 800 τάφοι χωρίς τίτλους κυριότητας - Επιπλέον περίφραξη και νέες τουαλέτες, μεταξύ των παρεμβάσεων στον χώρο το επόμενο διάστημα

Σε καλό επίπεδο βρίσκεται η ψηφιοποίηση των κατόχων τίτλων στα νεκροταφεία Κομοτηνής, μέσα από την οποία συνεχίζεται η προσπάθεια της διοίκησης του δήμου Κομοτηνής να βάλει τάξη στο χώρο, σε ένα περιβάλλον ευπρέπειας και σεβασμού προς τους θανόντες αλλά και τους συγγενείς τους. 

Η ψηφιοποίηση αυτή γίνεται εδώ και αρκετό διάστημα, και σε σύνολο 5200 περίπου τάφων έχουν βρεθεί περίπου 800 τάφοι χωρίς τίτλους κυριότητας.
 

Μετά από εντολή του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Μανώλη Ταπατζά, αποστάλθηκαν επιστολές στους συγγενείς των θανόντων, όπου ζητείται σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να προχωρήσουν σε αποπληρωμή για την απόκτηση του οικοπέδου, που θα μπορεί να γίνει εφάπαξ ή σε βάθος δύο ετών, όπως προβλέπεται σε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Αν δεν επιθυμεί κάποιος να αγοράσει το οικόπεδο, τότε θα προχωρήσουν σε ανακομιδή των οστών και τοποθέτησή τους στο οστεοφυλάκιο, αν επιθυμούν, διαφορετικά θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται όταν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους συγγενείς του θανόντα.
 

Επίσης ο Δήμος θα προχωρήσει σε σύνταξη μελέτης με στόχο την βελτίωση των δομών στα δημοτικά κοιμητήρια της Κομοτηνής, που θα περιλαμβάνει τόσο την συντήρηση του υπάρχοντος χώρου όσο και τη δημιουργία τουαλετών στην είσοδο που θα αντικαταστήσουν τις χημικές που είχαν τοποθετηθεί πριν από χρόνια, για να καλύψουν τους επισκέπτες σε αυτά.
 
Την ίδια ώρα προχωρούν στη δημιουργία περίφραξης και από την πλευρά της σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία για χρόνια ήταν ανοιχτή, ενώ θα ολοκληρώσουν και το οστεοφυλάκιο των νεκροταφείων.
 
Τέλος στην βόρεια πλευρά θα δημιουργηθούν δομές απορροής των υδάτων, ώστε να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης.
 
«Τα νεκροταφεία, είναι ένας χώρος που οι συνδημότες μας έχουν τους δικούς τους ανθρώπους, και καλό θα ήταν να είναι ανθρώπινος, να μπορεί κάποιος να πηγαίνει χωρίς πρόβλημα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ταπατζάς.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.